Rektörümüz Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya’da ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, medya temsilcileriyle buluştu.

Rektörlük binamızdaki toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas ve medya temsilcileri katıldı.

Konuşmasını katılımcıları selamlayarak başlayan Prof. Dr. Uysal, toplantının giriş bölümünde üniversitemizin çeşitli alanlardaki mevcut durumundan ve yürüttüğü projelerden bahsettikten sonra sözü Üniversitemizle ilgili gündemde yer alan açıklama ve iddialara getirdi.

Prof. Dr. Uysal, son haftalarda üniversitemizin adının geçtiği ve haber adı altında sunulan içeriklerde yer alan iddialara da tek tek yanıt verdi. İddia sahibi yayın kuruluşunun Üniversitemizin kanuni hakkı olan düzeltme yazılarını yayımlamamak için direndiğini söyleyen Uysal, bu hakkı kullanmak için üniversitemizin başvurusu üzerine verilen başsavcılık kararlarının da aynı kuruluş tarafından hiçe sayıldığını kaydetti.

Çinili Cami konusunda da kamuoyunu bilgilendiren ve Prof. Dr. Uysal, "Caminin yenilenmesi sürecinin bu kadar uzamasını ben de istemiyordum" diyen cami ile ilgili geçmişte iki ayrı uzman raporunda yıkım kararı verilmesine karşın yapının yıkılmadan yenilenmesini sağlayacak çalışmaları yaptıklarını ve son derece hassas olan yapının korunması için gösterilen üst düzey hassasiyetin süreci uzattığını söyledi. 

Toplantı, Prof. Dr. Uysal'ın medya temsilcilerinin sorularına yanıt vermesinin ardından katılımcılara teşekkür etmesiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Kasım 2022, Cuma / 975 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler