TÜBİTAK’tan DPÜ’ye 8 Projede Destek

DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 dönemi kapsamında 8 projenin desteklendiğini duyurdu.

DPÜ, TÜBİTAK projelerinden aldığı desteklerin sayısını artırmaya devam ediyor.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüz (DPÜ BAP) tarafından yapılan açıklamada 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın 1. Dönem Çağrısı kapsamında bu yıl DPÜ'den 8 projenin kabul edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca destek alan öğrenci ve danışman öğretim üyeleri kutlanarak çalışmalarında başarılar dilendi.

PROF. DR. GÖÇMEZ'DEN TEBRİK MESAJI

Rektör Yardımcımız ve BAP Komisyonu Başkanımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Üniversitemizin elde ettiği başarıdan dolayı gururlandığını ifade ederek şunları söyledi:

Yıl boyunca TÜBİTAK destekleri hakkında yaptığımız seminerlerde Üniversitemizin geçmiş yıllardaki başarı grafiğini yükseltmeyi amaçlamıştık. DPÜ BAP olarak yürüttüğümüz çalışmaların karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum.

PROF. DR. UYSAL: BU BAŞARIMIZI ALIŞKANLIK HÂLİNE GETİRDİK

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise DPÜ'nün son yıllarda TÜBİTAK'tan aldığı desteklerin önemli ölçüde arttığını hatırlatarak şöyle konuştu:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TÜBİTAK'tan alınan desteklerle ilgili yürüttüğü çalışmaların karşılığını almaya devam ediyor. Öğrencilerimizin aldığı destekler bizleri olduça gururlandırdı. Özellikle geçen sene ve bu sene elde edilen başarılar sayesinde artık bu başarı Üniversitemizde gelenek hâline geldi. DPÜ BAP ve ilgili birimlerimiz, ülkemizin bilimsel gelişimine ve gereksinim duyduğu projelere yönelik çalışmalarına devam edecekler ve DPÜ'nün adını çok daha büyük projelerde duyurmayı sürdürecekler. Ben bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyor ve kendilerine başarı dileklerimi sunuyorum.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında açıklanan listede yer alan öğrencilerimiz, danışman akademisyenlerimiz ve projeleri şöyle sıralandı:

Öğrenci Danışman Öğretim Üyesi Proje Adı

Damla Gül Aydoğmuş

Fatih Şen

Tio2@F-Mwcnt Fotokatalizörü Kullanılarak Atık Sulardaki Azot Boyalarının (Metilen Mavisi, Metilen Kırmızısı, Metilen Turuncusu) Giderilmesi
Elif Kahraman Fatih Şen Hidrojen Üretiminde Vulkan Karbon Destekli Trimetalik Kobalt-Rodyum?Palladyum Nanopartiküllerinin Kullanımı Ve Antibakteriyel Özelliklerinin Araştırılması
Esra Eliaçık Muharrem Akcan Antianjiyogenez Özellikli Hrh Peptidinin Halkalaştırılması, Kararlılığının Ve Anjiyogenez Aktivitesinin Araştırılması
Gülsade Şahin Fatih Şen Alg Kullanılarak Biyojenik Gümüş Nanopartiküllerinin Sentezi, Karakterizasyonu, H2O2 Ve Metal İyonlarının Kolorimetrik Olarak Tespiti
İpek Çobas Fatih Şen B, S Ve N Katkılı Glikoz Karbon Noktalarının Sentezi, Karakterizasyonu Ve Metal İyonlarının Tespitine Yönelik Kolorimetrik Sensör Uygulamaları
Ümran Çelikkol Derya Koyuncu Zeybek Kuarsetin Tayini İçin Nanoyapılarla Güçlendirilmiş Karbon Pasta Elektrot Temelli Elektrokimyasal Sensörlerin Geliştirilmesi Ve Dna İle Etkileşiminin Araştırılması
Mohamed Mahrous Hussein Abdelgawad  Hülya Biçer Borotermal Ve Karbotermal İndirgeme İle Titanyum Diborür ( Tib2 ) Tozlarının Üretimi
Duha Bazerkan Muhterem Koç Demir Çelik Sektörü Atıklarının Spinel Fazında Pigmentleştirme Özelliklerinin Araştırılması

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Kasım 2022, Salı / 981 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,