Tavşanlı MYO’dan GLİ’ye Teknik Gezi

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzun öğrencileri Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğünün (GLİ) atölye ve laboratuvarına teknik gezi düzenledi.

Tavşanlı MYO öğrencileri GLİ'ye teknik gezi düzenledi.

Meslek yüksekokulumuzun Makine Programı öğrencileri, 1938 yılından bugüne ülkemizin genel enerji ve yakıt politikasına uygun olarak linyit ham maddesini değerlendirmek, ülkenin linyit ihtiyacını karşılamak ve yurt ekonomisine azami katkıda bulunmak amacıyla Tavşanlı'da faaliyet gösteren Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletme (GLİ) Müdürlüğüne teknik gezi düzenlediler.

Makine Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Abtullah Tuğce ve program sorumlusu Öğr. Gör. Anıl Hekim’in eşliğinde 40 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezide, Tunçbilek’te bulunan GLİ İmalat Atölyeleri ve Malzeme Kalite Kontrol Laboratuvarları gezilerek öğrencilerimize görsel-teknik bilgiler aktarıldı.

İlk olarak GLİ Elektromekanik Şube Müdürlüğüne gidilerek Başmühendis Gökhan İncesu işletme hakkında genel bilgiler verdi. Daha sonra Makine Mühendisi Ahmet Nuri Uygun rehberliğinde İmalat Atölyeleri, Makine Mühendisi Ahmet Akhan rehberliğinde ise Resimhane ve Malzeme Kalite Kontrol Laboratuvarı ziyaret edilerek bu birimler hakkında genel bilgiler, devam etmekte olan çalışmalar ile ilgili bilgiler öğrencilerimize aktarıldı.

Teknik gezi sırasında öğrencilerimize İmalat Atölyeleri, Resimhane ve Malzeme-Kalite Kontrol laboratuvarlarında kullanılan makine ve cihazların teknik özellikleri, çalışma ilkeleri hakkında açıklamalar yapılarak örnek uygulamalar gösterildi. Torna-Tesviye Atölyesi'nde torna, CNC torna, freze, CNC freze, vargel ve taşlama tezgâhlarını gören öğrencilerimiz, Kaynakhane Atölyesnde Tozaltı ve Gazaltı Kaynak Makinelerini incelediler. Sıcak ve Soğuk Demir Atölyeleri'nde çeliğin işlenmesini gözlemleyen öğrencilerimiz daha sonra Malzeme Kalite Kontrol Laboratuvarı'na geçerek burada bulunan test ve muayene cihazları hakkında bilgi aldılar.

MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Tavşanlı Meslek Yüksekokulundan geziyle ilgili yapılan açıklamada üniversitelerde görsel ve uygulamalı öğretimin önemi vurgulanarak öğrencilerimizin teknik gezilerine büyük önem verildiği ve teknik ziyaretler konusunda Tavşanlı ilçesinin GLİ, Tunçbilek Termik Santrali, organize sanayi bölgesindeki fabrikaları ile önemli bir potansiyele sahip olduğu belirtildi. Eğitimin bir bütün olduğu ve tüm toplum tarafından desteklenmesinin gerekliliği vurgulanan açıklamada, Tavşanlı'nın eğitime destek konusunda çok duyarlı olduğu belirtilerek Tavşanlı MYO'ya destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür edildi.

Açıklamanın sonunda Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı öğrencilerinin teknik gezi kapsamında deneyimlerini paylaşan TKİ GLİ Müdürü Ercan İpek'e ve Elektromekanik Şube Müdürü Şükrü Koyuncu'ya, GLİ'nin tüm yönetici ve çalışanlarına ve organizasyonu yapan Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik’e teşekkür ettikleri bilgisi verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Kasım 2022, Çarşamba / 765 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler