DPÜ’de Çark Sanatı Uygulaması Etkinliği

Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuz (DPÜ KGSMYO), Çini ve Çark Sanatçısı Mustafa Dumanlar’ın katıldığı Çark Sanatı Uygulaması etkinliğine ev sahipliği yaptı.

DPÜ KGSMYO'da Çark Sanatı Uygulaması etkinliği düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzun çini atölyesinde düzenlenen etkinliğe DPÜ KGSMYO Müdürümüz Doç. Dr. Pınar Yazkaç ile Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi'nde görev alan akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlikte yarım asırlık Çini ve Çark Sanatkarından Mustafa Dumanlar 55 yıllık mesleki deneyimini ve sanatsal tecrübelerini uygulayarak öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimize geleneksel Kütahya formlarını uygulamalı olarak gösteren Mustafa Dumanlar'a etkinlik sonrasında meslek yüksekokulumuz tarafından teşekkür belgesi ve hediye sunumu gerçekleştirildi.

DOÇ. DR. YAZKAÇ: PROJE GERMİYAN VE YILMAZLAR KONAĞINDAKİ EĞİTİMLERLE SÜRECEK

Doç. Dr. Pınar Yazkaç, etkinliği düzenleyen Öğr. Gör. Sezin Kara başta olmak üzere Öğr. Gör. Fikret Aydoğdu ve Öğr. Gör. Özkan Tokaç’a teşekkür ederek şunları söyledi:

Kültür ve Turizm Bakanlığının iş birliğiyle yürüttüğümüz Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler projesi kapsamında sanatçımız Mustafa Dumanlar ilk dersini üniversitemizde verdi. Kendisi Germiyan ve Yılmazlar Konağı'nda projemizde görevli öğrencilerimize her gün 16, 17 ve 18. yüzyılın Kütahya çini motiflerini ve özgün Kütahya formlarını uygulamalı olarak anlatacak. Sanatçımız bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü için teklif edilecek nadir sanatçı ustalarımızdan da birisidir. Kendisine de bugünkü etkinliğe katılımından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Kasım 2022, Salı / 1009 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü kütahya güzel sanatlar meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler