DPÜ Tavşanlı MYO’da KADES Uygulaması Eğitimi

DPÜ Tavşanlı MYO’da düzenlenen etkinlikte Emniyet Genel Müdürlüğünün KADES uygulamasına ilişkin eğitim verildi.

DPÜ Tavşanlı MYO'da KADES uygulaması eğitimi verildi.

Tavşanlı Yerleşkemizde Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve özellikle kadın ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla hazırlanan mobil uygulama olan KADES, MYO öğrencilerimiz tarafından uygulamalı şekilde test edildi.

Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünün bilgisi dâhilinde mağdur rolündeki bir öğrencimiz KADES uygulaması üzerinden emniyet güçlerine sinyal gönderdi. KADES uyarı sinyalinin gönderilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler 30 saniye içerisinde öğrencimiz ile temasa geçtiler ve 4 dakika içerinde Tavşanlı Yerleşkemize ulaştılar. Emniyet güçleri yaşanan olaya müdahale ettikleri sırada etkinliğe katılan myo personeli ve öğrencilerimiz gelen polisleri alkışladılar. Etkinliğe katılan MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik de polislerin yanına gelerek, çağrının KADES programının tanıtımına ve yaygınlaşmasına destek vermek amacıyla, meslek yüksekokulumuz ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün bilgisi dâhilinde bir senaryo olduğunu açıkladı. Yerleşkemize gelen polislere okul idarecilerimiz tarafından alkışlar eşliğinde yerleşkemizde yetiştirilen lavanta ile Tavşanlı leblebisi hediye edildi.

Polislerimiz daha sonra öğrencilerimiz tarafından sorulan soruları cevapladılar ve öğrencilerin alkışlarıyla yerleşkemizden ayrıldılar.

PROF. DR. ÇELİK'TEN TEŞEKKÜR MESAJI

MYO Müdürümüz Prof. Dr. Çelik, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "KADES uygulaması ile ilgili olarak daha önce öğrencilerimize teorik bilgiler verildi. Bugünkü uygulama ile öğrencilerimizin canlı olarak KADES programının yararlılığını ve polisimizin bu konudaki hassasiyetini göstermek istedik. Üç dakika elli saniye gibi bir sürede olay yerine gelen polislerimizi tebrik ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimize huzurlu, güvenli ve başarılı bir öğretim yılı diliyor KADES uygulamasını indirmeyen öğrencilerimize de mutlaka indirmelerini öneriyorum" dedi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulundan yapılan açıklamada ayrıca "MYO personeli ve öğrencileri olarak huzur ve güvenliğimizin teminatı Polis Teşkilatımıza teşekkür ediyoruz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Kasım 2022, Perşembe / 837 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler