DPÜ Öğrencilerinden Uluslararası Festivalde Başarı

Güzel Sanatlar Fakültemizin Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri Eylül Nisa Demirci, Ruveyda Akçatepe ve Dilara Çalışkan’ın dönem projesi kapsamında ürettikleri Happy Farm Friends isimli kısa animasyon filmi Student World Impact Film Festivali’nde çeyrek finale kaldı.

DPÜ Çizgi Film ve Animasyon öğrencileri uluslararası festivalde derece elde etti.

Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan açıklamaya göre, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerimiz Eylül Nisa Demirci, Ruveyda Akçatepe ve Dilara Çalışkan’ın Dr. Öğr. Üyesi Ali Aycan Gürbüz danışmanlığında dönem projesi olarak ürettikleri Happy Farm Friends isimli çiftlik hayvanlarının başından geçen komik olayların işlendiği kısa animasyon filmi, her yıl 100'den fazla ülkede 5.000'den fazla film yapımcısının başvurduğu ve uluslararası film arenasında önde gelen film festivallerinden olan Student World Impact Film Festivali'nde de çeyrek finale kalma başarısı gösterdi.

Elde edilen başarının ardından Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, geçtiğimiz günlerde de TRT Geleceğin İletişimcileri yarışmasının ön değerlendirme sürecinden geçerek ilk 10 eser arasına giren Happy Farm Friends'i hazırlayan öğrencilerimiz Eylül Nisa Demirci, Ruveyda Akçatepe ve Dilara Çalışkan ile danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ali Aycan Gürbüz’ü kutladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Kasım 2022, Salı / 604 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler