DPÜ KGSMYO’dan Aizanoi Seramik Çalıştayı Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzun (DPÜ KGSMYO) Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi kapsamında Çavdarhisar’da Aizanoi Seramik Çalıştayı gerçekleştirildi.

DPÜ KGSMYO tarafından Aizanoi Seramik Çalıştayı düzenlendi.

Çavdarhisar'daki Aizanoi Antik Kenti'nde meslek yüksekokulumuz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yürütülen Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya katılan Kütahya Valisi Ali Çelik, proje hakkında DPÜ KGSMYO Müdürümüz ve proje koordinatörü Doç. Dr. Pınar Yazkaç’tan bilgiler aldı. Çalıştayda aralarında akademisyen ve sanatçıların yer aldığı stantları da ziyaret eden Vali Çelik, katılımcılara çalışmaları için teşekkür etti.

Kütahya’nın tarih ve sanatın bütünleştiği bir şehir olarak hafızalarda yer aldığını belirten Ali Çelik, düzenlenen çalıştayın çini ve seramik sanatı ile Aizanoi Antik Kenti’nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

UNESCO'nun Yaşayan İnsan Hazinesi unvanına sahip çini sanatçısı Mehmet Gürsoy’un “Çini renklerin notasıdır” sözünü hatırlatan Vali Çelik, “Değerlerimizin gün yüzüne çıkması ve tanıtılması için gayret içindeyiz. Çini ve seramik sanatımızın da bu anlamda daha fazla kitlelere ulaşması için yapmış olduğunuz çalışmalar çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ekim 2022, Pazar / 912 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü kütahya güzel sanatlar meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler