DPÜ Cumhurbaşakanlığı E-İnsan Projesi Töreni’nde Temsil Edildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen E-İnsan Projesi tanıtımında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez başkanlığındaki heyetle temsil edildi.

DPÜ, Cumhurbaşkanlığının E-İnsan Projesi tanıtım törenine temsil edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törene üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kariyer ve Mezun Merkezi (DPÜ KAMER) Koordinatörümüz Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil, Personel Daire Başkanımız Mustafa Doğan, DPÜ KAMER Kariyer Merkezi Projeler ve Organizasyon Öğrenci Takım Lideri Rıdvan Saraçoğlu ile Siber Vatan Projesinde Takım Lideri olan ve aynı zamanda DPÜSEC Topluluğumuzun kurucusu Furkan Şahin katıldı.

Proje tanıtım töreninde açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay gerçekleştirirken “E-İnsan Projesi” hakkında temel bilgileri verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İLMİN ULAŞMADIĞI YER BIRAKMADIK

Doç. Dr. Atay'dan sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcılara şöyle hitap etti:

Ülkemizdeki üniversite sayısını 81 ilin tamamına yayarak artırırken bize yöneltilen eleştiriler vardı. Şimdi söylenecek söz kalmadı. Iğdır'daki bir genç üniversite için İstanbul'a Ankara'ya niye gelsin? Biz hocalarımızı Iğdır'a gönderelim dedik. Hocalarımızı seferber ettik. 76'dan 208'e çıktık. Şu an 208 üniversitemiz var. Oralarda anaokulundan ilk, orta öğretime kadar hepsini güçlendirdik. İlmin adeta ulaşamadığı yer bırakmadık. Bazı üniversitelerimizde bazı kontenjanlar boş kalıyordu, yapılan düzenlemeyle böyle bir sorun kalmadı. Yükseköğretime ulaşılabilirlikteki sorunu çözdük. Üniversitelerimizi belirli zümrelerin eriştiği bir alan olmaktan çıkardık. Şimdi tüm dikkatimizi, eğitimin kalitesini yükseltilmesine, mezun gençlerimizin istihdam alanlarının çoğaltılmasına veriyoruz.

"YAZ STAJLARI İÇİN ÖDENECEK ÜCRET ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKACAK"

40 bini aşkın rehber öğretmenimizle iş birliği yapıyoruz. Yapılan ölçümlere göre hazırlanan raporlar, ilgili tüm tarafların ilgili fotoğrafı görmesini sağlıyor. 1,2 milyonu aşkın öğrenci 8 bini aşkın işveren yetenek kapısı üzerinden bir araya gelebilmektedir. Bir diğer sorunu ulusal staj programı ile aştık. Böylece herhangi bir aracıya mahal bırakmadan, stajyer insan kaynağı talebini aldık. Son 2 yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan, kamu kurumlarında staj yapma imkânı bulmuştur. Bugüne kadar 400 bini aşkın gencimizi 5 bin işverenle bir araya getiren bölgesel kariyer fuarları düzenledik. Artık yurt dışında eğitim gören vatandaşlarını kendine çeken bir ülke olduk. Binlerce Türk vatandaşı istihdam etmek için çağrı açan şirketler mevcut.

Elbette bu kadarla kalmıyoruz. Stajyer programımızdaki öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Özel sektörden beklentimiz, 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkânı vererek bu sayıyı 300 bine çıkartmamızı sağlamalı. El ele vereceğiz ve sıçramamızı bir anda gerçekleştireceğiz. Ulusal staj programının başvurularını bugün itibari ile açıyoruz. Ayrıca yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz.

Etkinliğin ardından E-İnsan projesine ilişkin ayrıntıları özetleyen DPÜ KAMER'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

E-İnsan Projesi Nedir?

“e-insan”, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen Kariyer Kapısı, Uzaktan Eğitim Kapısı, Yetenek Kapısı ve YTNK TV gibi araçların yanında, kamuda iş hayatına dair üretilen hizmetlerle ilgili işlem ve verilerin paylaşıldığı dijital hizmet noktasıdır.

Neler Yapabilirsin?

“e-insan” ile kamu ve özel sektörün iş/staj imkânlarına, kamu çalışanlarımız için sertifikalı eğitimlere, Türkiye’nin her bölgesinde gerçekleşen kariyer fuarlarına, etkinliklere ve birçok eğitici içeriğe tek noktadan erişilebilmektedir.

Amacı Nedir?

Tek noktada birleştirilen insan ve teknoloji odaklı, erişilebilirliği yüksek, fırsat eşitliği temelli ve şeffaf hizmetler ile bireylerin istihdam edilebilirliğini arttırmak ve gelişimlerini desteklemek hedeflenmiştir.

Kimler Kullanabilir?

Öğrenimine devam eden gençlerimiz, yeni mezunlarımız ve kamu çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız “e-insan” üzerinden sunulan hizmetlerden faydalanabilmektedir.

Açıklamanın sonunda projeye ilişkin daha fazla bilgiye cbiko.gov.tr/projeler/e-insan adresinden ulaşılabileceği bildirildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ekim 2022, Çarşamba / 1730 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan,

Bu Kategorideki Diğer Haberler