DPÜ Öğretim Üyeleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listede Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Prof. Dr. Turgut Karaköse ve Prof. Dr. Fatih Şen de yer aldı.

DPÜ'nün iki öğretim üyesi dünyanın en etkili bilim insanları arasında gösterildi.

ABD’de bulunan Stanford Üniversitesinin eş güdümünde Amerikan ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yıllık olarak yayımlanan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nin 2021 yılı sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmeker sonucunda Üniversitemizin Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ve Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer almaya layık bulundu.

REKTÖRÜMÜZDEN TEBRİK MESAJI

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Üniversitemizin her geçen gün yeni başarılara imza atmaya devam ettiğine dikkat çekerek Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girme başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik etti.

LİSTE NASIL HAZIRLANIYOR?

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, çeşitli bilimsel ölçütlerin bir araya getirilip hesaplanmasıyla oluşturulan bir liste. Söz konusu sıralama hazırlanırken, alanında en az beş makale yayınlamış yedi milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi. Scopus Özet ve Atıf Veri Tabanı üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi. Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier de bu ilk 100 bin bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanlarını Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi olarak ilan etti. Listeye bu yıl Türkiye’den 1.150 bilim insanı dahil oldu.

Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak her bilim insanının çalışma alanı için Yıllık Etki ve Kariyer Boyu Etki şeklinde iki tür sıralama listesi oluşturuldu.

2021 yılı ilk yüzde 2’lik dilime giren Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Ekim 2022, Pazartesi / 2282 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler