DPÜ’den Kütahya İtfaiyesi’ne İtfaiyeciler Haftası Sürprizi

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (DPÜ KTBMYO) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiyecilik haftası dolayısıyla Kütahya İtfaiyesi’ne yaptıkları sürpriz ile İtfaiyecilik Haftası’nı kutladı.

DPÜ KTBMYO öğrencileri, itfaiyecilerin İtfaiyeciler Haftası’nı hazırladığı sürprizle kutladı.

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda görev yapan Öğr. Gör. Bülent Buldu’nun eş güdümünde  planlanan faaliyette, İtfaiye Müdürlüğü yönetimi ve MYO yönetimi önceden bilgilendirilerek, itfaiyecilerin DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi’ne sevki sağlandı.

Yerleşke içerisinde yapılacak olan yangın tatbikatı için çıkış yaptıkları bilgisini alan itfaiye personelini yerleşkemiz içinde MYO Yönetimi ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencileri alkışlarla karşıladı. Yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen itfaiye personeli ile öğrencilerimiz arasında keyifli anlar yaşandı.

DR. ÖĞR. ÜYESİ ERDEM: İTFAİYE TEŞKİLATININ NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Etkinlikte bir konuşma yapan  DPÜ KTBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, “İtfaiye Teşkilatının bir kent için ne kadar önemli ve değerli bir kurum olduğunu, özellikle son yıllarda yaşadığımız deprem, sel, yangın gibi felaketlerde gösterdikleri övgüye değer başarılı müdahalelerle bir kez daha idrak etmiş olduk. Kütahya Belediyesi İtfaiye Teşkilatının özverili çalışmalarını yakından takip ediyor ve şehir halkı olarak kendimizi güvende hissediyoruz. Yangına müdahaleden her türlü sokak veya evcil hayvanların kurtarılmasına kadar tüm vakalara korkusuzca ve kendi canını hiçe sayarak koşan tüm İtfaiye Teşkilatının İtfaiyecilik Haftası’nı yürekten tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadesine yer verdi. 

Meslek Yüksekokulumuzun eğitim öğretim faaliyetlerine de değinen Dr. Erdem, “Sivil savunma ve İtfaiyecilik” programı öğrencilerimizin İtfaiye Teşkilatına donanımlı birer ara eleman olarak katılabilmeleri için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu süreçte en önemli çözüm ortağımızın Kütahya Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olduğunun bilincindeyiz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de İtfaiye Teşkilatımızla olan iş birliği faaliyetlerimizi artırarak devam ettirmeye kararlıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

ERCURA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Kütahya İtfaiyesinde görevli İtfaiye Çavuşu Halil Ercura da Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun bu güzel organizasyonu için teşekkür ederek kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu ve eğitimlerine katkı sunmak için her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Kutlama programı, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem’in itfaiyecilere çiçek sunumu ve itfaiyecilerin pasta kesmesi ile tamamlandı. Törenin ardından İtfaiye Çavuşu Halil Ercura, öğrencilerimize itfaiye araçlarının özelliklerinden bahsettiği kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Ekim 2022, Pazartesi / 993 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü kütahya teknik bilimler meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler