DPÜ’de Uluslararası Dumlupınar Fen ve Matematik Kongresi

DPÜ’de Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığının öncülüğünde Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerinin iş birliği ile Uluslararası Dumlupınar Fen ve Matematik Kongresi (IDUSMAC 2022) çevrim içi olarak düzenlendi.

DPÜ'nün düzenlediği IDUSMAC 2022 sona erdi.

Fen Edebiyat Fakültemizin Dekanlığı öncülüğünde Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerimizin iş birliği ile gerçekleştirilen ve üç gün süren etkinliğe farklı ülkelerden 340 bilim insanı toplamda 168 sözlü bildiri ile katılım gösterdi.

5-7 Eylül tarihlerinde düzenlenen çevrim içi etkinlik, Kongre Onursal Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kongre Başkanı olan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Fizik Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Kaan Manisa ve katılımcıların yer aldığı açılış programı ile başladı.

Açılış programında ilk sözü alan Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, etkinliğin önemi, düzenlenme süreci ve katkılar sunan kişi ve birimlerden söz ettiği açılış konuşmasında şunları söyledi:

Prof. Dr. Kasımoğulları'nın ardından konuşmasını yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal ise katılımcıları selamladıktan sonra temel bilimlerin önemi, fakültemizin ve üniversitemizin yürüttüğü çalışmalar ve kongrenin bilim dünyasına sunacağı katkıya ilişkin görüşlerini bildirdiği konuşmasında şunları söyledi:

Eş zamanlı 4 ayrı oturum programıyla tamamlanan kongrede, biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarındaki güncel konular ve yeni gelişmeler hakkında önemli bilgiler verilen sunumlar gerçekleştirildi. Bu sunumlar arasında farklı ülkelerden alanında yetkin 14 davetli konuşmacının sunumları da yer aldı.

Kongre, Prof. Dr. Kaan Manisa’nın kapanış ve değerlendirme konuşması ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Eylül 2022, Cuma / 1810 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü fen edebiyat fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler