DPÜ TUBİF’te Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay? Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesinde, Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay? adlı çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.

DPÜ TUBİF, Tarihe Tanıklık Eden 5000 Yıllık İçecek Çay Ama Hangi Çay? adlı söyleşi düzenledi.

Fakültemizin Gastronomi Sohbetleri dizisi kapsamında çevrim içi ortamda ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kansu Gençer'in yönetiminde gerçekleştirdiği söyleşide Çay Danışmanı ve Eğitmeni Nilgün Yalçın konuşmacı olarak yer aldı.

Yalçın, çay kültürü, çayın yiyecek içecek sektöründeki yeri, çay eğitimi, bahçeden tüketime çay üretim süreci, çay çeşitleri, çay kalitesi, çay demleme usulleri, çay ve sağlık arasındaki ilişki ve çayın bir gıda ürünü olarak yemeklerde kullanımı gibi konular hakkında bilgi verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Söyleşi Gençer'in, Yalçın'a teşekkür etmesi ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ağustos 2022, Salı / 869 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler