DPÜ’nün Kontenjanları %99’luk Doluluk Oranına Ulaştı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2022 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarında yüzde 99’luk doluluk oranına ulaştı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre kontenjanlarının yüzde 99'unu doldurdu.

DPÜ’nün lisans ve ön lisans programları için YKS kılavuzunda yayımlanan 8 bin 793 kontenjana 9 bin 43 öğrenci yerleştirildi. Bazı bölümlere kontenjan üstü yerleştirme gerçekleştirilirken sadece birkaç bölümde boş kalan kontenjan sayısı 97 kişi oldu. Böylece DPÜ açtığı kontenjanların %99,38’ini ilk yerleştirme döneminde doldurmuş oldu.

ÖN LİSANS PROGRAMLARININ TAMAMI DOLDU

ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre DPÜ’nün ön lisans programlarında ilan edilen 5 bin 342 kontenjanın tamamı dolarken bazı bölümlere kontenjan üstü yerleştirme yapıldı. Lisans düzeyinde ise 3 bin 549 kontenjan ilan eden DPÜ’nün bu kontenjanlarının 3 bin 493’ü dolarken sadece 56’sı boş kaldı. Bazı lisans bölümlerine de kontenjan üstü yerleştirme yapıldı.
Boş kalan kontenjanların da ek yerleştirme ile dolması durumunda öğrenci kayıt işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin öğrenci sayısının 47 bini geçmesi bekleniyor.

REKTÖR UYSAL: KÜTAHYA DUMLUPINAR AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ

2022-2023 eğitim-öğretim yılında DPÜ’ye yerleşen öğrenci sayısında önceki yıllara oranla rekor seviyeye ulaşıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Rektör Uysal, bu yıl DPÜ’nün 30. yılı. Bu akademik yıl öncesinde eğitim-öğretim planlamamızla ilgili önemli bir değişiklik yaptık ve Kütahya il merkezindeki tüm birimlerimizi Evliya Çelebi Yerleşkemize topladık ve yeni dönemi hep birlikte karşılayacağız. İlçelerimizde yer alan akademik birimlerimizde müthiş bir doluluk oranına ulaştık. İlçelerle beraber %99’u aşan doluluk oranıyla DPÜ yeni bir rekor daha kırdı. Daha şimdiden 9 bin 43 öğrencimiz kayıt yaptırmaya hak kazandı. Bu öğrencilere özel yetenek sınavıyla ve ek yerleştirmeyle gelecek yeni öğrencilerimiz de katılacak. 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite hayatlarında başarılar diliyor ve ‘Kütahya Dumlupınar Ailesi’ne hoş geldiniz’ diyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 15 Ağustos 2022, Pazartesi / 3309 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, evliya çelebi yerleşkesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler