DPÜ’den ERASMUS Projelerinde Büyük Başarı

Türkiye Ulusal Ajansının 2022 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) faaliyeti kapsamında yapılan proje başvurularının sonuçlarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi önemli bir başarı elde etti.

DPÜ tarihinin en başarılı Erasmus+ KA171 Proje Dönemi'ni yaşıyor.

Türkiye Ulusal Ajansı, 2022 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) faaliyeti kapsamında yapılan proje başvurularını sonuçlandırdı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, açıklanan KA171 Erasmus+ Proje sonuçlarına göre birçok alanda Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında en iyi sıralamalarda yer aldı. Üniversitemiz, Uzak Doğu Asya’dan Güney Amerika’ya, Rusya’dan Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada toplam 23 farklı ülkede 37 farklı üniversite (KA131-AB ülkeleri hariç) ile hareketlilik hakkı kazanarak büyük bir başarı sağladı. Proje başvurusu yapılan ülkelerde 100% kabul oranını elde eden üniversitemiz, Türkiye’de en fazla hareketlilik bütçesi (265.980 Avro) elde eden 3. devlet üniversitesi oldu. Projeleri kabul edilen ülke sayısı bakımından Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında 5. sırada yer alan DPÜ, genel sıralamada ise 8. oldu.

Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ ULMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Yunus Şişman ise bu başarıyla birlikte üniversitemizin ciddi bir sorumluluk üstlendiğini ve bu yolda tüm birimlerden destek beklediklerini ifade ederek “Türkiye Ulusal Ajansı tarafından ilan edilen KA171 proje sonuçları üniversite yönetimimizin bugüne kadar kararlılıkla yürüttüğü başarılı uluslararasılaşma politikalarını güçlü bir şekilde teyit ediyor. DPÜ ULMER’deki tüm hocalarımızla üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizin daha iyi uluslararası imkânlara ulaşması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

PROF. DR. GÖÇMEZ: İLK DEFA AB DIŞINDA 23 ÜLKE İÇİN HAREKETLİLİK HAKKI KAZANDIK

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez elde edilen başarıyı değerlendirirken şunları söyledi:

Geride kalan akademik yılın başında Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzün Uluslararası Öğrenci Merkezimiz ile tek çatı altında birleştirmiştik. Bu kararın üniversitemizin uluslararasılaşma hedefine ivme kazandırdığını görüyoruz. Üniversitemizin tarihinde ilk defa Avrupa Birliği dışında 23 ülke için hareketlilik hakkı kazandık. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

PROF. DR. UYSAL: DPÜ'NÜN ULUSLARARASI KURUMLARLA İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ DÜZEYDE

Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen haberi memnuniyetle karşıladığını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Kuruluşunun 30. yılını kutlamakta olduğumuz üniversitemizin uluslararasılaşma politikası ve yıllar içinde artan kurumsal tecrübemiz sayesinde yabancı ülkelerle olan ilişkilerimizi daha ileri bir noktaya getirdik. Son 3 yılda anlaşmamız olan ülke sayısını 4’ten 23’e çıkardık. Başta DPÜ ULMER olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Üniversitemize hayırlı olsun.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Ağustos 2022, Çarşamba / 1547 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler