TEKNOFEST İHA Yarışmasında Şampiyon DPÜ KARANDA

DPÜ KARANDA İHA Takımı, Kütahya’da düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda şampiyon oldu.

DPÜ öğrencilerinden oluşan KARANDA İHA takımı, TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda birinci oldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kütahya Valiliği ile Kütahya ve Altıntaş belediyelerinin iş birliğinde Zafer Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’na, ikisi Pakistan, biri de Polonya’dan olmak üzere toplamda 96 takım ve yaklaşık bin yarışmacı katılım gösterdi.

Üniversitemizin takımlarından KARANDA İHA, bu yarışmada büyük bir başarıya imza atarak Samsun’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022’te yer alacak. Danışmanlığını Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş’ın, kaptanlığın ise Makine Mühendisliği öğrencimiz Ömer Melih Sevici’nin yaptığı ve Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Makine bölümünden öğrencilerimiz Kemal Metin, Ahmet Aziz Metin, Ahmet Kaan Beyaz, Eyüp Çilkaya, Hazal Esin Dündar ve Sefa İyik’in takım üyesi olarak görev yaptığı KARANDA, iki yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalarının karşılığını 2022 TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması Vtol araç tipi tasarımları ile birinciliğe ulaşarak almış oldu.

KARANDA takımımıza, ödülleri TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından sunuldu. Ödül töreninin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ile Prof. Dr. Muammer Gavas ve TEKNOFEST Kurum Temsilcimiz Dr. R. Uğur Acar KARANDA’yı tebrik etti.

PROF. DR. GÖÇMEZ: ÖĞRENCİLERİMİZİ VE DANIŞMANLARINI TEBRİK EDİYORUM

TEKNOFEST Takımlarımızdan sorumlu olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, KARANDA’nın elde ettiği başarıdan büyük mutluluk duyduklarını kaydederek şunları söyledi:

DPÜ KARANDA İHA’nın bu başarısı iki yılı aşan bir emeğin sonucu. Kütahya’nın ev sahipliğindeki Serbest Görev Yarışları’nda da ilk günden bu yana büyük bir takım çalışması gösterdiler. Takım kaptanları nezdinde öğrencilerimizi ve danışmanları Soydan Hocamızı tebrik ediyorum.

PROF. DR. UYSAL: ÖĞRENCİLERİMİZDEN GELEN BAŞARILARLA GURURLANIYORUZ

Elde edilen başarının Dumlupınar Zaferi’nin 100. yıl dönümüne denk gelmesinin bu başarıya ayrı bir anlam kattığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise düşüncelerini şöyle ifade etti:

TEKNOFEST konusunda oldukça tecrübeli, yüksek motivasyon sahibi bir üniversiteyiz ve aldığımız iyi dereceler ile mükafatlandırıldığımız için gururluyuz. Çeşitli alanlarda teknoloji yarışmaları ihtiva eden ve birçok kategoride ülkemizin birçok şehrinde gerçekleştirilen TEKNOFEST'in Büyük Zafer’in 100. Yılı sebebiyle Zafer bölgemizin kalbinde gerçekleşen ayağında, takımımızın başarısına şahit olmanın sevinicini yaşıyoruz. DPÜ olarak hem 30. kuruluş yıldönümünü geçirdiğimiz bu yılda 30’dan fazla takımla yer almak için çıktığımız TEKNOFEST Karadeniz 2022 yolunda hem öğrencilerimizin dereceleri hem de ilk kez akademik paydaş olarak yer alacağız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Ağustos 2022, Pazar / 2722 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler