Kütahya Teknokent TGB Koordinasyon Toplantısına Katıldı

DPÜ, Van’da düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı 10. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Koordinasyon Toplantısı’nda Kütahya Tasarım Teknokent tarafından temsil edildi.

Kütahya Tasarım Teknokent, 10. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Koordinasyon Toplantısı’nda DPÜ’yü temsil etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ar-Ge Teşvikler Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit ve bakanlık teknoloji bürokratlarının katılımıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Üniversitemizi temsil eden Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Teknokentimizin yeni ek binasına ilişkin proje ve ihale sürecine dair pürüzlerin giderilmesine yönelik bire bir görüşmeler de gerçekleştirdi.

BAKAN VARANK’TAN TEKNOKENT YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI

Teknokentlerin sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Bakan Mustafa Varank, “2 tane göstermelik teknokentten 20 yılda 93 teknokent 1.600 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 7.944 teknoloji girişimcisi 1.500 ulusal ve uluslararası patente ulaştık” diyerek teknokent yöneticilerine özellikle kuluçka merkezlerine önem vermelerini istedi.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Temmuz 2022, Pazartesi / 826 defa okundu.