DPÜ İLTEM ile MKM MALTAŞ Arasında İş Birliği Protokolü

Üniversitemizin İleri Teknolojiler Tasarım Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezimiz (DPÜ İLTEM) ve Maltaş Maden Kimya Ltd. Şti. (MKM MALTAŞ) arasında teknik, bilimsel ve test / analiz hizmetlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

DPÜ İLTEM ve MKM MALTAŞ arasında teknik, bilimsel ve test / analiz hizmetlerini kapsayan bir protokol imzalandı.

Merkezimizden yapılan açıklamada "Söz konusu protokol kapsamında karşılıklı güven ve eşitlik prensipleri temelinde, pek çok konuda teknik, bilimsel, akademik ve yönetimsel olarak rekabet öncesi iş birliği yapmaya olanak verebilecek projeler geliştirmek, proje çıktılarını üretime dönüştürmek ve mevcut olanaklardan en iyi ve en hızlı şekilde faydalanarak daha etkin test ve analiz hizmetleri sunmak amaçlanmıştır" denildi.

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Tuncer de yaptığı açıklamada, "Üniversite - sanayi iş birliklerinin her iki tarafın da gelişimine katkıda bulunduğunu biliyoruz. Bu sayede üniversitelerde üretilen bilimsel sonuçlar ve teknik bilgi, sanayi kuruluşları sayesinde teknoloji üretimine dönüşüyor. Yapılan protokolle hem sektörel hem de bölgesel bazda ihtiyaçlara yönelik olarak bilimsel birikimin daha güçlü hale getirilerek ülkemizin yerli ve millî teknoloji üretimi hedeflerine önemli katkılar sağlamak istiyoruz" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Haziran 2022, Salı / 871 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler