DPÜ Anne Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

DPÜ Aile Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (DPÜ ATHUM) yürütücülüğünde hayata geçen Anne Üniversitesi projesinin ilk mezunları için diploma töreni düzenlendi.

DPÜ'de Anne Üniversitesi Diploma Töreni düzenlendi

EF Mavi Salon'da düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İrfan Terzi, Dekan yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Furkan Demir ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdoğru, projenin yürütücüsü DPÜ ATHUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tijen Tülübaş, projede eğitimci olarak yer alan akademik personellerimiz ve idari personellerimiz ile Anne Üniversitesi projesinde dört hafta boyunca eğitim alan  mezunlar ve yakınları katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Dr. Öğr. Üyesi Tijen Tülübaş, Anne Üniversitesi projesinin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve proje kapsamında iş birliği yaptıkları DPÜ Teknoloji Transfer Ofisine ve Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz'e teşkkürlerini sundu. Dr. Öğr. Üyesi Tülübaş ayrıca projeye katılan annelerin eğitimleri hakkında yazdıkları düşüncelerini de katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasının ardından Tülübaş'a anneler tarafından çiçek hediye edildi.

PROF. DR. UYSAL: BEŞİĞİ SALLAYAN DÜNYAYI SALLAR

Proje kapsamında eğitim alan annelerden Filiz Çevik ve Yıldız Abacı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şöyle konuştu:

Sevgili anneler, hepinizi muhabbetle saygıyla selamlıyorum. Beşiği sallayan dünyayı sallar. Bir insanın iki temel hedefi vardır. Birisi kendi hayatını devam ettirmek, ikincisi neslini devam ettirmek. Nesli devam ettiren milletler beka bulur, ayakta kalır, hürriyeti yaşar. Bakarsanız tarihe birçok milletler tarih sahnesinden silinmiş gitmiş. Bu yüzden neslimizin devamı çok önemlidir. Neslin devamını sağlayan temel kurum ailedir. Ailenin temel direği de annedir. Bunun için aileyi ve anneyi çok önemsiyoruz.  Eğer millet olarak bu topraklarda beka ve devamlılık istiyorsak beşiği sallayacağız. Başka da milletimizin bekası mümkün değil.

Eğitimin yaşı olmaz. Eğitilebilirlik insana özgü temel bir özelliktir. İnsan diğer canlılara göre dünyaya çok cahil olarak geliyor ama çok donanımlı ve hayatının sonuna kadar öğreniyor. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, temel insanlık görevini yapmak için Anne Üniversitesi projesini başlattı. Hepimizin bilmedikleri daha çok hem de karşılaştıramayacağımız kadar çok. Hayatımızın sonuna kadar öğreneceğiz, öğrendikçe mutlu olacağız. Hepinizi tebrik ediyorum ve Aile ve Toplum Hizmetleri Merkezimizden bu eğitimin devamını istiyoruz. Mezuniyetiniz hayırlı olsun, gününüz, geleceğiniz aydın olsun, herkese sağlık, afiyet ve mutlu günler diliyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından önce projeye eğitimci olarak destek veren öğretim üyelerimize teşekkür belgeleri sunuldu. Ardından gruplar hâlinde sahneye davet edilen anneler ödüllerini protokol üyelerinden teslim aldılar. Annelerden ikisi de diplomalarını DPÜ öğrencisi kızlarından aldı.

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından fuaye alanında pasta kesimi ve anneler tarafından hazırlanan ikramların sunumuyla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2022, Cuma / 1762 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler