Hisarcık MYO’dan Öğrencilerimize Gezi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu tarafından Büyük Zafer’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Dumlupınar İlçesi, Aizanoi Antik Kenti ve Kütahya gezisi gerçekleştirildi.

DPÜ Hisarcık MYO tarafından Dumlupınar İlçesi, Aizanoi Antik Kenti ve Kütahya gezisi gerçekleştirildi.

Gezide, öğrencilermize Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör. Burak Kavaslar, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Tevfik Karaşahin ve Öğr. Gör. Yeter Akkaya ile akademisyenimiz Öğr. Gör. Sezai Bülbül eşlik etti.

İlk olarak Aizanoi Antik Kentinin ziyaret edildiği gezide Arkeolog Nurullah Tokdemir kafilemize rehberlik ederek Zeus Tapınağı, Antik Tiyatro, Stadyum, Antik Hamam ve Borsa hakkında bilgiler verdi.

Ziyaret kapsamında daha sonra Dumlupınar İlçesine hareket eden kafilemiz burada öğle yemeği yedikten sonra sırasıyla Kurtuluş Savaşı Müzesi, Atatürk Karargah Evi, Dumlupınar Şehitliği, Şehit Sancaktar Anıtı ve Zafertepeçalköy Zafer Anıtlarına ziyarette bulundu. Dumlupınar ilçesinde bulunan şehitlikler, müzeler ve anıtların ziyaretinde kafilemize, Dumlupınar Millî Parklar Müdürlüğünde görevli Alan Kılavuzu Yunus Yeşilpınar ve Tarih Rehberi Kemal Gümüş rehberlik etti.

Gezimizin son bölümünde ise Kütahya il merkezine geçilerek öğrencilerimize serbest zaman dilimi tanındı.

Meslek yüksekokulumuzdan yapılan açıklamada "Gezimize destekleriyle katkıda bulunan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan'a, Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç'a, Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik'e, Çavdarhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Eray Acar'a, DPÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun'a ve ekibine, rehberlikleriyle bizleri aydınlatan Arkeolog Nurullah Tokdemir ve Yunus Yeşilpınar'a teşekkür ederiz" denildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mayıs 2022, Çarşamba / 612 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler