DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Görev Değişimi

DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirilen Doç. Dr. Arif Kolay düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Şahmurat Arık’tan devraldı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstisüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay görevi devraldı.

Enstitümüzün toplantı odasında düzenlenen devir teslim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, müdürlük görevini devreden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık, Genel Sekreter Vekilimiz Yusuf Çetin, müdürlük görevini devralan Doç. Dr. Arif Kolay, müdür yardımcılığı görevini devreden Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık, müdür yardımcılığı görevini devralan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uysal ve Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün personelleri katıldı.

PROF. DR. UYSAL: BİR BAYRAK DEĞİŞİMİ YAŞIYORUZ

Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, şunları söyledi:

Hepiniz hoş geldiniz. Bugün Lisansüstü Eğitim Ensitümüzde bir bayrak değişimi yaşanıyor. Şahmurat Hocamız, sizlerin desteğiyle enstitümüzün yönetimini iki yıldır yürütüyordu. Burası işlerin çok yoğun olduğu bir kurum sizler de canla başla çalışıyorsunuz. Üniversitemizde de çalışmalarımız yoğun olarak ilerliyor. Şahmurat Hocamızdan birkaç ay önce Üniversitemizin işleri için destek istemiştik. Kendisi üstlendiği rektör yardımclığı göreviyle bizlere önemli katkılar sundu. Öte yandan enstitünün idaresi konusunda da büyük çaba harcadığını görüyoruz. Biz Şahmurat Hocamızdan üniversitemizin genel anlamda idaresi konusunda daha çok yararlanmaya karar verdik. Böyle olunca enstitünün yoğun çalışmalarını üstlenecek bir müdür seçmemiz gerekiyordu. Bu anlamda Arif Hocamız'ın yönetimsel anlamdaki deneyimlerinden yararlanmak istedik. Şahmurat Hocam'a bugüne kadar üstlendiği görevlerden dolayı teşekkür ediyorum. Arif Hocam'a da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. 

Ayrıca enstitümüzde müdür yardımcılığı görevini üstlenen Esra Hocamız da akademik çalışmalarına ağırlık vermek için bizden izin rica etti. Kendisinin bu isteğini yerinde gördük ve hocamızın yerine de müdür yardımcılığı görevine Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Uysal'ı uygun bulduk. Esra Hocamıza da enstitümüze sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Elbette bundan sonra kendisinin deneyimlerinden yararlanmayı sürdüreceğiz. Yusuf Hocam'a da yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

PROF. DR. ARIK: BAŞARILARIMIZI BERABER KAZANDIK

Müdürlük görevini devreden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık, görevi boyunca çok yoğun çalışmalar yürüttüklerini ve bunların altından enstitüdeki çalışma arkadaşlarının gayretleriyle kalkılabildiğini söyleyerek, "Ben yöneticilik yaşamımda 'Kol kesmez, kılıç keser' ilkesiyle çalışmaya gayret ettim. Burada son iki yılda pek çok etkinliğe imza attık. Göreve başladığımızda yapılacakların bir listesini oluşturmuştuk. O gün aldığımız kararların hayata geçeceğine çok az kişi inanmıştı. Bugün ise çoğunu hayata geçirdiğimizi görüyorum. Elbette yönetici olarak bir şeyler başarmışsak bu bir bütün olduğumuz çalışma arkadaşlarımız sayesindedir. Elbette bu çalışmalarda bize Rektör hocamızın desteği olmasa başarı elde etmemiz mümkün olmazdı. Bu yoğun çalışma sürecinde bilmeden istemeden kalbini kırdığım arkadaşlarım olduysa kendilerinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum" dedi.

DOÇ. DR. KOLAY: ENSTİTÜMÜZÜN BAŞARILARINI SÜRDÜRECEĞİZ

Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay düşüncelerini şöyle ifade etti:

Bu göreve layık görüldüğüm için Rektörümüze ve Üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum. Şahmurat Hocam'la da daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü döneminde beraber çalışmıştık. Kendisinin çalışma tarzını da hem o zamandan hem de Lisansüstü Eğitim Enstitüsündeki çalışmalarından biliyorum. Kendisi nezdinde Esra Hocam'a ve tüm çalışma arkadaşlarıma enstitümüze verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz ve başarılarımızı sürdüreceğiz.

Törende Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık da iki yıl boyunca beraber görev yaptığı çalışma arkadaşlarına ve üniversite yönetimimize teşekkür etti. Işık'tan görevi devralan Dr. Öğr. Üyesi Uysal da üniversite yönetimimize kendilerini müdür yardımclığına uygun gördükleri için teşekkürlerini sundu ve enstitü olarak yürütülecek çalışmalara en iyi şekilde katkı sunacağını kaydetti.

Devir teslim töreninin sonunda Rektörümüz, Prof. Dr. Şahmurat Arık'a ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Işık'a çiçek ve çini vazo takdiminde bulunarak bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Şahmurat Arık da Doç. Dr. Arif Kolay'a çiçek sunarak yeni görevinde başarılar diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 25 Mayıs 2022, Çarşamba / 3401 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler