Prof. Dr. Yurdakul, TÜBİTAK Danışma Kurulu Üyeliğine Seçildi

DPÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) Danışma Kurulu’na üye olarak seçildi.

Mühendialik Fakültemizin öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi Yurdakul, TÜBİTAK-ARDEB-MAG Danışma Kurulu üyesi oldu.

Mühendislik Fakültemizden yapılan açıklamada TÜBİTAK bünyesinde uzun süredir danışman, hakem, izleyici, panelist gibi benzeri görevler üstelenen Prof. Dr. Hilmi Yurdakul'un, TÜBİTAK Başkanlığı tarafından bu önemli göreve seçilmiş olmasından büyük gurur duyduğu belirtildi. Prof. Dr. Yurdakul, Türkiye’nin öngördüğü 2023 hedeflerine ve Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuna ulaşmak ve ülkemizin kaynaklarının en doğru projelere aktarılmasında ve en verimli şekilde kullanılmasında kendisine verilen görevin önemli bir sorumluluk olduğunu ve görevinin en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstereceğini ifade etti.

Konuyla ilgili akademisyenimizi kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "TÜBİTAK Başkanlığınca Prof. Dr. Hilmi Yurdakul'un TÜBİTAK-ARDEB-MAG Danışma Kurulu’na üye olarak seçilmesi sebebiyle kendisini tebrik ediyor yeni görevinin, Üniversitemiz ve Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2022, Salı / 1489 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler