DPÜ’de Gizemli Tarih Söyleşisi

TRT Belgesel’de yayımlanan Gizemli Tarih belgeseli ekibi, Fen Edebiyat Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenen seminerde öğrencilerimizle buluştu.

DPÜ'de Gizemli Tarih konulu söyleşi düzenlendi.

Radyo Topluluğumuz tarafından Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Tarih Bölümü akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Soyer Zeyrek'in moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye FEF Dekanımız Prof. Dr. Rahmi Kasımoğulları, konuşmacılar Gizemli Tarih belgesellerinin yapımcisi, yönetmenı ve senaristi Talha Eyüboğlu, uygulayıcı yapımcısı Buğra Eyüboğlu, genel koordinatörü Kadir Tıraş, akademik ve idari perosnellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Tarihi Belgeseller dersi kapsamında üniversitemize konuk olan yapim ekibi, Gizemli Tarih belgesellerinin nasıl ortaya çıktığını ve yürütmekte oldukları çalışmaların hangi süreçlerden geçtiğini öğrencilerimize ve tarih meraklılarına aktardılar. Katılımcılarla belgeselin henüz yayımlanmayan ve Mimar Sinan'ı konu alan son bölümünü de paylaşan belgesel ekibinin bu çalışması izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Belgesel gösterimi bittikten sonra izleyiciler yapım ekibine merak ettiği soruları yöneltti.

Söyleşinin ardından Radyo Dumlupınar ekibi,  yapım ekibini Rektörlüğümüzde bulunan stüdyoda ağırladılar. Canlı yayında Radyo Dumlupınar ekibinin sorularını keyifli bir sohbet eşliğinde cevaplayan yapım ekibi, Üniversitemizde Tarihi Belgeseller adıyla bir ders veriliyor olmasından ve üniversitemizde ağırlanmaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2022, Cuma / 956 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler