DPÜ’de LAV Turkuaz Başarı Ödülleri Töreni

Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün düzenlediği LAV Turkuaz Başarı Ödülleri, Üniversitemizde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Üniversitemizde LAV Turkuaz Başarı Ödül Töreni düzenlendi. 

Lisansüstü Eğitim Enstitümüz tarafından İİBF Amfi-2'de düzenlenen törene Kütahya Garnizon Koumtanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü görevini de yürüten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık, dekanlarımız, LAV Sistem Geliştirme ve İyileştirme Müdürü Dr. İsmail Özdaban, akademik ve idari personellerimiz, tezleri ödüle layık görülen mezunlarımız ile yakınları ve danışman öğretim üyeleri katıldı.

PROF. DR. UYSAL: DÜNYADAKİ HIZLI DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Törende katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Çok değerli arkadaşlarım değerli konuklar sevgili öğrenciler hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Artık geleneksel hâle geldi; ikincisini yapıyoruz ve LAV Turkuaz Başarı Ödülleri'ni devam ettirmek konusunda biz çok kararlıyız. Her yıl başarılı öğrencilerimizi desteklemeye onları takdir etmeye teşvik etmeye yönetim olarak kararlıyız ve sizleri tebrik ediyoruz.

Üniversitelerde lisansüstü eğitim çok önemlidir. Üniversiteleri belirli bir yere taşıyacak bölgenin insanların problemlerine çözüm bulacak ancak lisansüstü eğitim enstitüleridir. Biliyorsunuz bilim teknoloji çok hızlı gelişiyor. İnsanlık tarihinde olmadığı kadar değişim günümüzde ve bundan sonra olacak. İşte bu hızlı değişime ayak uydurabilirsek ayakta kalacağız. Ayak uyduramazsak ise ayakta kalamayacağız belki de tarih sahnesinden yok olacağız. Bunun farkındayız. Farkında olduğumuz için de Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Lisansüstü Eğitim Enstitüsünü elimizden geldiği kadarıyla güçlendirmeye çalışıyoruz.

"HEDEFİMİZ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ"

Çünkü şunu iyi biliyoruz bilimi ve teknolojiyi üretemezsek üretileni kullanırsak geride kalacağız. Büyük Komutan hedef olarak muasır medeniyetler seviyesini gösterir. Zaferin 100. yılında bu hedefe ulaşmak için bilgiyi ve teknolojiyi üreteceğiz. Üretileni kullanmak başarıdır ancak üretebilirsek ileri gideriz. Milletimizi muasır medeniyetler seviyesine götürecek olan sizlersiniz. Bizim üniversitemizde bu sene 200 adet yüksek lisans ve doktora tezi üretildi. Milletimizin ileri gitmesinde her birinizin katkısı olacak. Ve arzu ettiğimiz yere kısa sürede ulaşacağız. Zaten bu başarı ödülleri de bizleri teşvik etmek başarılı arkadaş ve hocalarımızı desteklemek için yapılıyor. Ama şunu iyi bilmelisiniz ki, verilen ödüller madde ile para ile ölçülemez bizim gönlümüz kalbimiz sizlerledir. Bu dünya kadar kıymetli ve değerlidir. Bizim şahsımızda, kurumun ve Kütahya’nın övgüsüne layıksınız.

İki sene önce enstitümüzün 2.000’den az öğrencisi varken şu an 7.000 öğrencimiz var. Şükürler olsun lisansüstü eğitimimiz çok iyi konuma geldi. Emeği geçen başta sayın Murat Hocam'a yayın müdürümüze çalışma arkadaşlarıma siz değerli hocalarıma kıymetli öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Özellikle başarılı arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bu başarıyı tüm hayatınıza yayarsınız. Artık zevkiniz huzurunuz mutluluğunuz başarı üretmekte olur ve milletimize çok değer katarsınız. Bu duygu ve düşüncelerle hoş geldiniz diyor teşekkür ediyorum bu etkinliğim devam etmesini ve başarılı geçmesini arzu ediyorum.

Törende tezleri LAV Turkuaz Başarı Ödülüne layık bulunan öğrencilerimiz ve danışman öğretim üyelerinin listesi için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mayıs 2022, Cuma / 1780 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler