DPÜ Tavşanlı MYO’da İki Farklı Seminer Birden

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu, Prof. Dr. Yavuz Bozkurt tarafından Çevre Sorunları ve Politikaları ve Enerji-Su-Çevre Stratejileri ve Uygulamaları başlıklı seminerler düzenlendi.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda aynı günde iki seminer birden gerçekleştirildi.

Tavşanlı Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Tavşanlı Belediyesi Başkan Yardımcıları Naci Eraslan ve Mehmet Ali Akar, Çavdarhisar MYO Müdürümüz Doç. Dr. Eray Acar, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ahmet Taş, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar akademik ve idari personelimiz, öğrencimiz ve davetliler katıldı.

Etkinliğin Çevre Sorunları ve Politikaları başlıklı bölümünde konuşan İİBF Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Bozkurt, çevre ve çevre politikalari konusunda yaptığı konuşmasında, dünyanın yüzyüze olduğu çevre sorunları, iklim değişikliği, nüfus artışı, kentleşme, doğal kaynakların dengesiz kullanımı, küresel ısınma, Kütahya’da mevcut olan çevre kirliliği, atıklar, geri dönüşüm sistemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çevrenin korunması konusunda gereken duyarlılığa dikkat çeken Bozkurt, dünya tarihi boyunca çevresel değişimler hakkında açıklamalar yaptı ve plansız kentleşmenin getirdiği olumsuzlukları açıkladı.

Enerji-Su-Çevre Stratejileri ve Uygulamaları başlıklı bölümde konuşan Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik ise meslek yüksekokulumuzda uygulanan çevre koruma stratejileri ve uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. Çelik yaptığı konuşmasında, meslek yüksekokulumuzda uygulanan su tüketimini azaltma, ısıtma ve aydınlatmada enerji verimliliğini sağlama konusunda bilgilendirme yaptı. Bu kapsamda Çelik, binanın tüm iç aydınlatmasının led ampullere geçirilmesiyle yüksek oranda aydınlatmadan kaynaklı elektrik enerjisi tüketiminde tasarruf sağlandığı, güneye bakan odalarda ısı tasarrufunu sağlamak üzere termostatik vanaların kullanıldığını, petek arkası duvar izolasyon uygulamalarının başlatıldığını ve eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılmadığı dönemlerde sınıfların minimum sıcaklıkta tutularak gereksiz enerji tüketiminin azaltıldığını ifade etti. Su tüketimini azaltma konusunda ise, lavabolarda tasarruf başlıklarının kullanıldığını, bütün sulama alanlarında optimum sulama tekniklerinin uygulanması gayretinde olduklarını belirten Çelik, tüm bu faaliyetlerin sonunda faturalarda da kaydadeğer oranda kazanım yaptıklarını ifade etti.

Etkinlik, Biyoyakıt Geri Dönüşüm Ünitesi, Lavanta Bahçesi ve Tavşanlı Şehitleri Cevizliği’nin ziyaret edilmesi ve şehitlerimizin hatıralarının anılması ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Mayıs 2022, Pazartesi / 735 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler