DPÜ’lü Fen Bilgisi Öğretmenleri Türkiye Birincisi

DPÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, YÖK’ün lisans mezunlarının KPSS ortalamalarına göre yapılan sıralamada Türkiye’deki 62 fen bilgisi öğretmenliği bölümü arasında zirvede yer aldı.

DPÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, mezunlarının KPSS ortalamasında Türkiye birincisi oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sonuncusu 2020 yılı için yayınlanan lisans bölüm mezunlarının KPSS performansının yer aldığı listede, DPÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünün mezunları, eğitim fakültelerinin lisans mezunu adaylarının öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türü olan KPSS2 - KPSS121 puan türünde 73,12 puan topladı. Mezunlarımızın elde ettiği bu başarı, Türkiye’de Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezun veren ve aralarında Boğaziçi, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, Ege, Marmara, İÜ-Cerrahpaşa, Yıldız Teknik ve Dokuz Eylül üniversitelerinin yer aldığı 62 üniversite arasında DPÜ’yü zirveye taşıdı. Fakültemizin İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunları da 81 üniversite arasında DPÜ’yü 5.’liğe taşıyarak önemli bir başarı elde etti.

PROF. DR. TERZİ: BU BAŞARI DPÜ'DEKİ EĞİTİMİN KALİTESİNİN SOMUT BİR GÖSTERGESİ

Elde edilen başarıyla ilgili Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. İrfan Terzi şu açıklamalarda bulundu:

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Kazanılan bu başarı, Eğitim Fakültemizde verilen eğitimin niteliğinin ve kalitesinin somut bir göstergesi olmuştur. Fakültemizin bütün öğretim üyelerini tebrik ediyorum. Ayrıca başkanlığını yaptığım bölümün ana bilim dallarındaki öğretim üyesi hocalarımızı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

FEF VE TUBİF DE BAŞARILARIYLA ÖNE ÇIKTI

Öte yandan açıklanan listelerde iki fakültemizden üç bölümümüzün de elde ettikleri başarılarla öne çıktı. Fen Edebiyat Fakültemizin (DPÜ FEF) Kimya bölümü mezunlarımız, 54 bölüm arasında Türkiye ikincisi, Tarih bölümü mezunlarımız ise 101 bölüm arasında Türkiye dördüncüsü oldu. Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizin (DPÜ TUBİF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları da 35 bölüm arasında Türkiye dördüncülüğü elde etti.

YÖK tarafından açıklanan listelere erişmek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Nisan 2022, Cuma / 1849 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler