DPÜ’de Modern Düşüncelerin Dayatmaları Karşısında Müslüman Olarak Kalabilmek Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Diyanet Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından düzenlenen, Doç. Dr. Ergin Ögcem’in konuşmacı olarak katıldığı Modern Düşüncelerin Dayatmaları Karşısında Müslüman Olarak Kalabilmek konulu söyleşi gerçekleştirildi.

DPÜ Modern Düşüncelerin Dayatmaları Karşısında Müslüman Olarak Kalabilmek konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Diyanet Genç Gönüllüler Topluluğu tarafından İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Ergin Ögcem sunumuna, Modern düşüncenin yapısı, kurgusu ve temel parametreleri hakkında birtakım belirlemeler yaparak ve temelde Modernizmin, modern düşüncenin ne olduğu hususları üzerine dikkat çekerek başladı.

Sunumunda Müslüman olmanın ne anlama geldiğini, Müslüman zihninin hangi argümanlar üzerinden inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Öğcem modern düşünce ile Müslümanca düşünmenin temel ayrılma noktalarının neler olduğuna vurgu yaptı. Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise modern düşünce ile hangi düzlemde ve nasıl bir ilişki kurulabileceğinin olanakları üzerinde duran Ögcem, katılımcılara belli bazı noktalar üzerinden tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Sunum sonunda katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Ögcem'e topluluk danışmanı ve aynı zamanda İİF Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Söylev tarafından teşekkür belgesi sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mart 2022, Perşembe / 1028 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler