DPÜ’de Uluslararası Proje Çalıştayı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından dekan ve akademisyenlerimizin katılımıyla çevrim içi ortamda Uluslararası Proje Çalıştayı düzenlendi.

DPÜ'de Uluslararası Proje Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, dekanlarımız ve akademik personellerimiz katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Kâzım Uysal, katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi:

Akademisyenliğin gereğini yapmaya çalışan siz değerli arkadaşlarımla daha iyiye gideceğimize inanıyorum. Üniversitemiz ayakları yere basan projelere destek veriyor. İstiyoruz ki, kurum dışından da projeler alalım. Uluslararası üniversite olmak hususunda kurum dışından proje almak çok önemli. Tüm arkadaşlarıma projelerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

"PROJELERİMİZ TÜM PERSONELLERİMİZE AÇIK"

Konuşmasında Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ ULMER), Uluslararası Proje Ofisi, Uluslararası Projeler, Erasmus, TÜBİTAK ve Horizon Europe Proje Destekleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hasan Göçmez ise şunları söyledi: 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Erasmus programında 116, Mevlana Programında 21 uluslararası anlaşma ile Farabi programında 95 ulusal anlaşma imzaladı. KA131 ve KA171 ile ilgili tüm işlemler ve yürütülmesi DPÜ ULMER sorumluluğunda yürütülmeye devam ediyor. Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklıklar ve KA3 Politika Reformu ile ilgili projeler, tüm DPÜ personeline açık olarak sürdürülüyor. 

"EĞİTİM - ÖĞRETİMİ, GENÇLİK VE SPORUN HER ALANINA KATMAYA ÇALIŞIYORUZ"

KA2 Stratejik Ortaklıklar ve KA3 Politika Reformu ile ilgili projelerle ilgilenen personele destek ve danışmanlık yapılacağını belirten Prof. Dr. Göçmez sözlerine şöyle devam etti:

Erasmus+ Programı, 2021-2027 döneminde 28,4 milyar avroluk toplam bütçesi ile tüm Avrupa’da 10 milyondan fazla kişiye yurt dışında eğitim, öğretim ve deneyim kazanma fırsatı sağlamayı hedefliyor. Bu faaliyetler ile imkânları kısıtlı kişiler ve küçük ölçekli kuruluşlar için gelişmeye olanak sağlayan koşulların daha basit ve daha erişilebilir hâle getirilmesiyle birlikte kapsayıcılık, çevre ve dijitalleşme gibi konular da ön plana çıkıyor. 

Eğitim - öğretimi gençlik ve sporun her alanına dâhil etmenin yanında çeşitlilik, çevre ve iklim değişimi ile mücadele, dijital hazırlık ve esneklik kapasitesinin artırılması yoluyla dijital dönüşüm, ortak değerler ve sivil katılım gibi programlara öncelik vermekteyiz. Kurumsal kapasite artışı için farklı ölçekteki kurum kuruluşlar arasında uluslararası iş birliği yapılmasını, yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanmasını, yüksek kaliteli yenilikçi çıktılar üretilmesini hedeflemekteyiz.

Prof. Dr. Göçmez, çalıştayın son bölümünde akademik personelin talep ve önerilerini dinleyerek notlar aldıktan sonra toplantıyı sonlandırdı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Ocak 2022, Perşembe / 783 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler