DPÜ’de Yaşlılık Gerontoloji ve Yaşlı Hakları Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı Yaşlılık Gerontoloji ve Yaşlı Hakları Üzerine Söyleşi başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

DPÜ'de Yaşlılık Gerontoloji ve Yaşlı Hakları Üzerine Söyleşi düzenlendi.

Çevrim içi ortamda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın'ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

DR. AYDIN: TÜM TOPLUMUN YAŞLANMA KONUSUNDA SORUMLULUĞU VAR

Dr. Kemal Aydın kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bundan 100 sene evvel 50 yıl yaşayabilmek çok önemliydi. 60'ı gören çok az insan vardı. Savaşlar, kıtlık, salgın hastalıklar bir anda nüfüsu alıp götürüyordu. Tıp konusunda çok ciddi gelişmeler oldu; Bu inkar edilemez. Türkiye bu çalışmalarda hem rol almalı, hem de bu çalışmaları toparlayan bir ülke olmalı. Yaşlanma anne karnından başlayıp ölüme kadar olan bir süreç. Toplumun her kesiminin yaşlanma konusunda bir sorumluluğu var. Anadolu'da görüyoruz, 100 yaşında köylerde doktor yüzü görmemiş sağlıklı insanlar var. 

PROF. DR. UYSAL: GENÇLERİMİZ YAŞLILARIMIZIN DENEYİMLERİNDEN YARARLANMALI

Dr. Aydın'dan sonra katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

Yaşlılarımıza sahip çıkmayı eğitim açısından çok önemsiyorum. Gençlerimizin yaşlılarımızla el ele vermesi, gençlerimizin hayatı daha iyi anlaması, yaşlılarımızın tecrübelerinden istifade etmesini eğitim açısından çok istiyorum. Yaşlılarımızı daha hızlı yaşlandıran yalnızlıktır. 

Sadece kendi yaşlılarımıza değil, tüm dünyadaki yaşlılarımıza sahip çıkmak, onlarla beraber yaşamak, onlarla el ele vermek niyetinde olduğumuzu ilan ediyorum. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Ocak 2022, Perşembe / 1116 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler