Prof. Dr. Emine Dingeç 2021 TÜBA-TESEP Ödülünü Kazandı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Dingeç, 2020 yılında yayımladığı “Osmanlı Sarayında At” adlı eseriyle Türkiye Bilimler Akademisinin 2021 TÜBA-TESEP Kemal Karpat Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Prof. Dr. Emine Dingeç, 2021 TÜBA-TESEP Kemal Karpat Özel Ödülü’nü kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın da katıldığı törende Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülleri, TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP’ten (Bilimsel Telif Eser) oluşan TÜBA Ödülleri sahiplerini buldu. Akademiden yapılan açıklamada Üniversitemizin Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde görev yapan Prof. Dr. Emine Dingeç, Üniversitelere yönelik nitelikli Türkçe telif eser üretimi teşvikini amaçlayan Bilimsel Telif Eser Programı kapsamında TÜBA-TESEP Ödülleri arasında yer alan Kemal Karpat Özel Ödülü’ne yazarı olduğu “Osmanlı Sarayında At” adlı kitabıyla layık görüldü.

Törende ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Prof. Dr. Emine Dingeç daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’la da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ocak 2022, Salı / 2934 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler