Prof. Dr. Kâzım Uysal’dan Özbekistan’a Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. Şahmurat Arık, Özbekistan’ın farklı şehirlerindeki üniversitelere ziyaretlerde bulunarak Üniversitemizle Özbek üniversiteleri arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Özbekistan’ın farklı üniversitelerine ziyaretlerde bulundu.

Özbekistan’da ilk olarak Türkiye’nin Taşkent Büyükelçiliğine ziyarette bulunan Prof. Dr. Kâzım Uysal’a, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Müdürü Prof. Dr. Şahmurat Arık da eşlik etti. Burada Büyükelçi Olgan Bekar ve Eğitim Ataşesi Ali Eyyüp Koca ile bir araya gelen Prof. Dr. Uysal, Özbekistan’ın eğitim ve yükseköğrenim sistemi hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Ülkedeki üniversite ziyaretlerine Özbekistan Uluslararası İslam Akademisinden başlayan Rektör Uysal, burada rektör yardımcıları Bakhromjon B. Mamadiev ve Ibrahim S. Usmanov ile İmam Maturidi Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezi Başkanı Davronbek Makhsudov’la istişarelerde bulundular. Görüşmelerin sonunda kurumlar arasında iş birliği konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi. Daha sonra Taşkent Devlet Doğu Araştırmaları Üniversitesinde temaslarda bulunan Uysal, Üniversite Rektörü Gulchekhra Sh. Rikhsieva, Türkoloji Fakültesi Dekanı Jumali Kazimovich Shabanov ve beraberindeki heyet ile görüşmelerde bulundu. Bu kurumdaki görüşmelerde üniversiteler arasında iş birliğinin nasıl sağlanacağı ve olası ortak projeler ele alındı.

ÖZBEKİSTAN’IN ALTI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMU İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞMESİ

Özbekistan ziyaretinin ikinci gününde Semerkant şehrine geçen Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Arık, İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi Rektör Yardımcısı Juliboy Eltazarov’la bir araya gelerek üniversite hakkında bilgiler aldı. Buradan İmam Buhari Uluslararası Bilimsel Araştırma Merkezine geçen Üniversite heyetimiz, Dr. Shovosil Ziyodov ve Dr. Otabek Muhammadiev ile kurumlar arası iş birliği konusunda anlaşmaya vardılar.

Semerkant’tan Buhara’ya geçen Uysal ve Arık, burada da Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Dr. Obidjon Khafizovich ve Rektör Yardımcısı Dr. Abror Juraev ile görüşerek üniversitenin faaliyet alanları hakkında bilgiler aldı. Görüşmenin sonunda düzenlenen törende her iki rektör de kurumlar arasında iş birliğini öngören sözleşmeye imza atarak ortak çalışma koşullarını hükme bağladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Aralık 2021, Perşembe / 1522 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler