Tavşanlı MYO’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulumuzda Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında seminer verildi.

DPÜ Tavşanlı MYO'da Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü için seminer düzenlendi. 

Meslek yüskekokulumuzun konferans salonunda düzenlenen ve Tavşanlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görev yapan Sosyolog Seçil Sargın Yaman ile Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Gülsüm Özmen'in konuşmacı olarak katıldığı seminere Tavşanlı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Havva Gümüş ile meslek yüksekokulumuzun akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz de katıldı. Etkinliğin sunumunu öğretim elemanlarımız adına Öğr. Gör. Hülya Gençer Çağlar gerçekleştirdi.

Sosyolog Seçil Sargın Yaman, yaptığı sunumda kadına yönelik şiddet türlerinden bahsederek mücadele konusunda alınması gerekli önlemler ve ilgili mevzuatlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Polis Memuru Gülsüm Özmen ise şiddetle mücadele kapsamında kadınların sahip oldukları haklardan söz ederek gerekli durumlarda kolluk kuvvetlerinden yardım talebinde bulunmak üzere başvurulabilecek  mobil uygulama olan Kadın Destek Uygulaması’nın (KADES) kullanımını anlattı.

Etkinlik sonunda MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, verdikleri bilgiler dolayısıyla konuşmacılara teşekkür ederek kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü ve bu konuda duyarlı olunulması gerektiğini vurguladı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Aralık 2021, Çarşamba / 1021 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler