43 Ülkeden 43 Öğrencimiz Tavşanlı’yı Ziyaret Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler ve Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ ULMER) tarafından uluslararası öğrencilerin oryantasyon faaliyetleri kapsamında Tavşanlı ilçesine ziyaret gerçekleştirildi.

DPÜ ULMER, 43 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimizle Tavşanlı ilçesine gezi düzenledi.

43 Farklı Ülkeden 43 Öğrenci Kütahya’yı Geziyor sloganıyla gerçekleştirilen organizasyon kapsamında uluslararası öğrencilerimizin ilk durağı Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi oldu. Fabrika yetkilileri tarafından öğrencilerimize üretim aşamaları ve işleyiş hakkında bilgi verildi. Sonrasında DPÜ Tavşanlı Yerleşkesi'ni ziyaret eden öğrencilerimize Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, meslek Yüksekokulunun olanaklarından bahsederek okul içindeki laboratuvar ve tanıtımını yaptı. Müdürümüze, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Nur Hoşgör ve Öğr. Gör. Deniz Kaptan da eşlik etti.

Meslek yüksekokulunun ardından, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yemek etkinliğine katılan öğrencilerimiz, Oda'nın Yönetimi ile bir araya geldiler. Yapılan ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Özyaşar, bu tür ziyaretlerin Tavşanlı’nın ve Kütahya’nın tanıtımına katkı sağladığını ifade etti.

Öğrencilerimiz Tavşanlı Kaymakamlığını ziyaret ederek ilçe hakkında bilgiler aldılar. Tavşanlı Kızılay Şubesi'ni tarihi konağında ziyaret eden öğrenci grubumuz, Kızılay gönüllüleriyle bir araya gelirken Tavşanlı'nın tarihi mimarisi hakkında da bilgi aldılar.

Programın son kısmında Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'in misafiri olan öğrencilerimiz Belediye Meclis salonunda belediye yönetimiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Kasım 2021, Pazartesi / 880 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler