DPÜ’den Azerbaycan’da Üç Üniversite İle İş Birliği Protokolü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Azerbaycan’da bulunan Bakü Avrasya Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Azerbaycan'ın üç üniversitesi arasında iş birliği protokolü düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur'dan oluşan Üniversite heyetimizin Azerbaycan'a yaptıkları ziyaretlerde Üniversitemiz, Bakü Avrasya Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi ile iş birliği protokollerine imza koydu.

Ziyaret kapsamındaki ilk protokol için Bakü Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Hüseyinli'nin makamında gerçekleşen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de katıldı. Törende 5 Türk üniversitesi Bakü Avrasya Üniversitesi ile ayrı ayrı iş birliği anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmalar Türk ve Azeri medyasında da geniş yer buldu.

5 Türk üniversitesinin rektörlerinden oluşan heyet daha sonra Azerbaycan Tıp Üniversitesine (ATU) geçerek Rektör Prof. Dr. Garay Garaybeyli ile bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. Garaybeyli, üniversitenin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra son yıllarda gerçekleştirilen reformların ATU'daki öğretim sürecinin kalitesini artırmanın yanı sıra eğitimi uluslararası standartlara uygun hâle getirmeye hizmet ettiğini söyledi. Giderek daha fazla yabancı öğrencinin ATU'yu seçtiğini söyleyen Rektör Garaybeyli, hâlihazırda 2.000'den fazla yabancı öğrenciye sahip olan ATU'nun, ülkedeki yükseköğretim kurumları arasında ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Garaybeyli, konuşmasını "ATU'nun uluslararası ilişkileri içinde Türk üniversiteleri ile olan ilişkilerin özel bir yeri var. İmzalanacak yeni iş birliği protokollerinin bu ilişkileri daha da güçlendireceğine ve ortak başarılı projeler için koşullar yaratacağına eminim" ifadeleriyle tamamladı.

Üniversite heyetimiz son olarak Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisine (AMEA) ziyarette bulunarak Abdulla Qarayev Fizyoloji Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Haşimova Ulduz Faizi ile buluştu. İki kurumun heyetinin sohbet şeklinde geçen görüşmesinin ardından imza törenine geçildi. Prof. Dr. Haşimova Ulduz Faizi ile  Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Abdulla Qarayev Fizyoloji Enstitüsü arasında iş birliğini öngören sözleşmeyi imzaladılar. İmzaların ardından taraflar imzalanan protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

PROF. DR. UYSAL: AZERBAYCAN'DAKİ TÜM ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ

Altı üniversitenin imza koyduğu anlaşma hakkında görüşlerini açıklayan Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Buraya Bakü Avrasya Üniversitesi ile iş birliği imkanlarını araştırmak ve iş birliği yapabileceğimiz konularda protokol imzalamak için aynı zamanda Karabağ’ı da ziyaret etmek için geldik. Buna vesile olan rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bize güven ortamını tesis eden, bu zafer duygusunu yaşatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu güven ortamında biz daha çok çalışacağız ve medeniyetimizin hak ettiği noktalara geleceğiz" dedi.

Azerbaycan'ın geçen yıl Karabağ'da elde ettiği zafere de değinen Prof. Dr. Uysal, şöyle devam etti:
Karabağ yıllarca bizim hüznümüz derdimizdi. Rabbime şükürler olsun bu hüznümüzü giderdik. Bu günleri gösteren rabbime hamdolsun. Bundan sonra daha çok zaferler göreceğimizi düşünüyorum. İnşallah Azerbaycan’da, Bakü Avrasya Üniversitesi ile değil Azerbaycan’daki tüm eğitim kurumlarıyla imkanlarımızın el verdiği nispette iş birliği yollarını araştıracak, imkanlarımızı birleştireceğiz. Bu kapsamda Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi ile de bu ziyaretimizde iş birliği protokolleri imzalıyoruz. 'Birlikten kuvvet doğar' sloganıyla inşallah geleceğe, istikbale daha güvenli daha kuvvetli olarak gireceğiz. Bu birlik ve beraberliğin daim olmasını niyaz ediyorum.

Öte yandan ziyaret kapsamında Türkiye'den Azerbaycan'a ziyarette bulunan beş üniversitenin rektörü Azerbaycan'daki Türk şehitliklerine ziyarette bulunarak şehitlerimiz için dua ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Kasım 2021, Salı / 1891 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler