Gediz ve Simav’daki Binalarımız Turuncu Bayraklarını Aldı

Yükseköğretim Kurulunun Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde son iki yılda zirvede yer alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Gediz ve Simav meslek yüksekokulları ile Simav Teknoloji Fakültesi hak ettikleri turuncu bayraklarını teslim aldı.

YÖK'ün mekanda engelsiz erişimini temsil eden turuncu bayrakları Gediz ve Simav'daki binalarımıza teslim edildi.

Turuncu bayrağa hak kazanan akademik birimlerimize bayrak ve sertifikalarını teslim etmek için Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas'ın yer aldığı Üniversite heyetimizin ilk durağı Gediz Meslek Yüksekokulumuz oldu. Meslek yüksekokulumuza turuncu bayrağını ve sertifikasını teslim eden Üniversite heyetimiz, Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ve idari personellerimizden meslek yüksekokulumuzda yürütülen çalışmalar ve devam eden eğitim hakkında bilgi aldı. Üniversite heyetimiz, görüşme sonunda MYO yönetici ve öğretim üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gediz ilçesinde Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Kaymakam Hakan Alkan'ı da makamlarında ayrı ayrı ziyaret eden Rektörümüz ve Rektör Yardımcımıza Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ve MYO heyetimiz de eşlik etti. Gediz'deki eğitim etkinlikleri, öğrenci yurtlarının durumları, gereksinimler ve projelerin ele alındığı görüşmelerin sonunda Rektörümüz, görevlerinde başarı dileklerinde bulunduğu Başkan Akçadurak ve Kaymakam Alkan'a, yazarı olduğu Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış adlı kitabını hediye etti.

GEDİZ'DEN SONRAKİ DURAK ŞAPHANE

Gediz'in ardından Şaphane ilçemize geçen Rektörümüz ve Rektör yardımcımız burada sırasıyla Şaphane Kaymakamlığı, Şaphane Belediyesi ve Şaphane Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Kaymakam Burhanettin Yavaşi ve Belediye Başkanı Rasim Daşhan'ı makamlarında ziyaret eden Üniversite heyetimiz, ilçedeki eğitim etkinlikleri, öğrenci yurtları ve üniversitemizin ilçemizdeki çalışmaları hakkında ilçe yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeler karşılıklı başarı dilekleri ve hediye sunumları ile sona erdi.

Şaphane Meslek Yüksekokulumuzda Doç. Dr. Murat Özalp ve MYO yönetimimiz tarafından karşılanan Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Gavas, idari personellerimizden meslek yüksekokulumuzun çalışmaları, gereksinimleri ve eğitim etkinlikleri hakkında bilgiler aldı.

SİMAV YERLEŞKEMİZDEKİ BİNALARIMIZ DA BAYRAKLARINI TESLİM ALDI

Şaphane'nin ardından Simav'a geçen Rektör Uysal ve Rektör Yardımcısı Gavas, Simav Belediye Başkanı Av. Adil Biçer ve Simav Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü'yü makamlarında ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Rektörümüz de Üniversitemizin Simav'daki çalışmalarını ilçenin yöneticilerine aktardı.

Simav Kaymakamlığı ve Simav Belediyesine yaptıkları ziyaretlerin ardından Dr. İbrahim Naci Eren Yerleşkemizdeki Simav Teknoloji Fakültemize ve Simav Meslek Yüksekokulumuza turuncu bayraklarını teslim etti.

İlk olarak Simav MYO Müdürümüz Prof. Dr. Alaattin Kaçal'a turuncu bayrağı sunan Rektörümüz, ardından Simav Teknoloji Fakültesinin turuncu bayrağını aynı zamanda Simav Teknoloji Fakültemizin Dekanı olan rektör yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas'a teslim etti. Daha sonra Prof. Dr. Uysal başkanlığında düzenlenen toplantıda fakülte ve meslek yüksekokulumuzda yürütülen eğitim ve araştırma çalışmaları konuşuldu.

PROF. DR. UYSAL: KAZANMADIĞIMIZ TÜM BAYRAKLARI KAZANMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin iki yıldır YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde zirvede yer aldığını hatırlatarak üniversitemizin gelecek yılki ödüllerde de zirvenin en büyük adayı olduğunu kaydetti.

Turuncu bayraklarını teslim alan Gediz ve Simav meslek yüksekokulları ile Simav Teknoloji Fakültesinin idarecilerine teşekkür eden Prof. Dr. Uysal, "Daha önce de ifade ettiğim gibi binalarımızı, eğitim ve sosyal etkinlik alanlarımızı tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, sadece fiziki engelleri kaldırması yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz yapması ile değil, sadece engelli hayatını kolaylaştırıcı teknolojiler geliştirmesi ile değil, insani duruşu ile sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor. Engelli insanımıza sahip çıkmayı en kutsal bir görev kabul ediyoruz. Turuncu bayraklarımızın tamamını ilçelerimize teslim ettik. Şimdi gelecek yıl için hazırlanma zamanı. Henüz bayrak kazanmamış birimlerimiz ilk bayraklarını almak için, turuncu bayrak kazanan birimlerimiz ise mavi ve yeşil bayrak kazanmak için çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Ekim 2021, Cumartesi / 1292 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler