Emet, Hisarcık ve Pazarlar Binalarımız Turuncu Bayraklarını Aldı

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde son iki yılda zirvede yer alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Emet, Hisarcık ve Pazarlar meslek yüksekokulları hak ettikleri turuncu bayraklarını teslim aldı.

YÖK'ün mekânda engelsiz erişimini temsil eden turuncu bayrakları Emet, Hisarcık ve Pazarlar’daki binalarımıza teslim edildi.

Turuncu bayrağa hak kazanan akademik birimlerimize bayrak ve sertifikalarını teslim etmek için Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur ve Engelli Öğrenci Birimi Sorumlumuz Yakup Ünallı'nın yer aldığı Üniversite heyetimizin ilk durağı Emet Meslek Yüksekokulumuz oldu. Meslek yüksekokulumuza turuncu bayrağını ve sertifikasını teslim eden Üniversite heyetimiz, Müdürümüz Öğr. Gör. Vedar Bakır ve idari personellerimizden meslek yüksekokulumuzda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bir dersliğe girerek öğrencilerimizle sohbet eden Rektörümüz, yeni akademik yılda tüm öğrencilerimize başarılar diledi. Üniversite heyetimiz, görüşme sonunda meslek yüksekokulumuzun yönetici ve öğretim üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

EMET’TEN SONRA HİSARCIK VE PAZARLAR MYO'LARI DA BAYRAKLARINI TESLİM ALDI

Emet ilçesinden sonra Hisarcık Meslek Yüksekokuluna geçen Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet, MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Burak Kavaslar’a turuncu bayrak ve sertifikalarını sundu. Daha sonra Prof. Dr. Uysal başkanlığındaki heyetimiz Müdürlük makamına geçerek meslek yüksekokulunda yürütülen eğitim ve araştırma çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Hisarcık’ın ardından Pazarlar Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret eden ve burada MYO Müdürümüz Prof. Dr. Semra Durmuş Acer ve idarecilerimiz tarafından karşılanan heyetimiz, turuncu bayrak ve sertifika sunumundan sonra meslek yüksekokulumuzun yeni akademik yılda yürüteceği çalışmaları MYO yönetimimizin açıklamaları üzerinden değerlendirdi. Daha sonra öğrencilerimizle ve Pazarlar protokolü üyeleriyle MYO bahçesindeki çimlere oturan Rektörümüz, öğrencilerimizin isteklerini ve düşüncelerini dinledi.

Rektörümüz son olarak Pazarlar’daki öğrenci yurdunu da ziyaret ederek öğrencilerimizin isteklerini ve gereksinimlerini sorarak, notlar aldı.

PROF. DR. UYSAL: TÜM BİNALARIMIZI ENGELSİZ BİNAYA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yapılan ziyaretlerin ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde iki yıldır zirvede yer alan Üniversitemizin henüz turuncu bayrak kazanmamış binalarının da bu ödülü kazanmaları için çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

DPÜ'yü Türkiye'nin engelsiz erişim alanında liderliğe taşıyan birimlerimizden Emet, Hisarcık ve Pazarlar meslek yüksekokullarının yönetici ve çalışanlarına teşekkürlerini sunan Rektör Uysal, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Türkiye’nin engelsiz erişilebilen üniversiteleri listesinde iki yıldır zirvede. Buradan inmeye de niyetimiz yok. Üniversite binalarımızı, eğitim ve sosyal etkinlik alanlarımızı tüm öğrencilerimize ve hatta tüm vatandaşlarımıza açmaya devam edeceğiz. Amacımız sadece fiziki engelleri kaldırmak, yerleşkelerimizi, sosyal tesislerimizi ve eğitim binalarımızı engelsiz yapmak ya da sadece engelli hayatını kolaylaştırıcı teknolojiler geliştirmek değil, insani duruşumuz ile sevgi ve muhabbet ile de engelli kardeşlerimizin yanında olmak. Engelli insanımıza sahip çıkmayı kutsal bir görev saymamız bizim bu konudaki duruşumuzu net şekilde ortaya koyuyor. Yakında tüm turuncu bayraklarımızı, hak eden birimlerimizin tamamına teslim edeceğiz ve DPÜ'nün yerleşke ve binalarının bilgiyi ve sosyal yaşamı arayan herkese açık olduğunu ilan edeceğiz" dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Kâzım Uysal başkanlığındaki Üniversite heyetimiz, Kütahya'nın üç ilçesine yaptıkları ziyaretlerde ayrıca Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Hisarcık Kaymakamı Didem Dinç Özay, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Pazarlar Kaymakamı Mehmet Soylu ve Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci’yi makamlarında ziyaret ederek kendilerine çeşitli hediyeler sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Ekim 2021, Pazartesi / 1162 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler