DPÜ’den Ahmet Yakupoğlu İçin Anma Töreni

Kütahya’nın yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olan ressam Ahmet Yakupoğlu için, ölümünün beşinci yılı dönümü dolayısıyla anma töreni gerçekleştirildi.

Kütahyalı ressam Ahmet Yakupoğlu, ölümünün beşinci yıl dönümünde kabri başında ve evinde düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

Ahi Erbasan Mezarlığı’nda düzenlenen anma programının ardından, Yakupoğlu için mezarı başında Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Ulu Cami’de mevlit programı gerçekleştirildi. Programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Programının ardından Çini Müzesi’nde açılan Ahmet Yakupoğlu’na ait eserlerin kopyalarının sergilendiği resim sergisi ziyaret edildi.

Anma programı Ahmet Yakupoğlu’nun evinde Üniversitemiz tarafından düzenlenen etkinlikler ile devam etti. Etkinliğe Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Atilla Batur, MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ile Ahmet Yakupoğlu'nun sevenleri katıldı.

PROF. DR. UYSAL: YAKUPOĞLU'NUN EVİNİN ÇEVRESİ YAKINDA BİR KÜLLİYE OLACAK

Burada bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yakupoğlu'nu anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Biz de rahmetli Ahmet Yakupoğlu'na karşı muhabbet varsa onun kamili mürşid olduğunun delilidir. Hayattayken ondan istifade etmiş olan sizleri tebrik ediyorum. Şuna inanıyorum, onun ruhaniyeti burada. Bu gezek kültürünü devam ettirmekle kendisi aramızda olmasa bile manen aramızda olduğunu, onun semalarından istifade edebileceğimizi düşünüyorum. Sadece burası değil, müzemiz de yakın zamanda açılacak. Rahmetlinin camisi, Çinili Cami'nin de süratle aslına uygun şekilde yıkmadan yapacağız. Bu proje dünyada eşi olmayan bir proje olacak. Böyle özgün bir projeyi de Kütahyamıza kazandıracağız. Burası eviyle, camisiyle, müzesiyle adeta bir külliye olacak. İnşallah yeni nesiller bunlardan istifade edecek. Bu törene katılarak şeref verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 

Tören öğrencilerden oluşan grubun ney dinletisi ile sona erdi.

Ahmet Yakupoğlu Kimdir?

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 03 Ekim 2021, Pazar / 1427 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler