DPÜ’de 560 Gün Sonra Yeniden Yüz Yüze Eğitim

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2021-22 akademik yılı tüm akademik birimlerimizde 560 gün sonra yüz yüze gerçekleştirilen derslerle başladı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde yeni eğitim öğretim yılı bugünkü derslerle başladı.

2021-22 Akademik Yılı'nda 30. dönem eğitim etkinliklerine başlayan Üniversitemiz bu akademik yıla 11 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 14 meslek yüksekokulu ile 'merhaba' dedi.

Üniversitemizin akademik takvimine göre lisans ve ön lisans düzeyinde güz yarıyılı dersleri 31 Aralık 2021 tarihinde tamamlanacak ve 3-11 Ocak tarihlerinde yarıyıl sonu sınavlarıyla ilk yarıyıl sona erecek. 14 Şubat 2022 tarihindeki derslerle başlayacak bahar yarıyılı ise 29 Haziran 2022'deki mezuniyet sınavları ile bitecek.

Üniversitemizin 2021-22 eğitim öğretim yılı akademik takvimlerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

560 GÜN SONRA ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞUYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 16 Mart 2020 tarihinde üç haftalığına tatil ettiği ancak daha sonra uzaktan eğitimle tamamlanan 2019-2020 akademik yılının ardından 2020-2021 akademik yılının tamamı da uzaktan eğitimle sürdürülmüştü.

2021-2022 akademik yılında yüz yüze eğitime dönülmesi kararının alınmasıyla derslerin başlaması için 27 Eylül 2021 tarihini belirleyen DPÜ'de 560 gün, başka bir deyişle 1 yıl 6 ay 11 gün sonra yeniden akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz aynı derslikte yer aldılar.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞLERDE HES KODU UYGULAMASI

Dünya genelinde yaşanan COVID-19 salgınından dolayı bir buçuk yıldan uzun bir süredir yüz yüze eğitimin yapılamadığı üniversitemizde salgın tehlikesinin sürmesi nedeniyle üniversiteye girişlerde bir dizi önlem alındı. Üniversite Senatomuzun kararıyla Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya sokulan HES Kodu, üniversitemize ve binalarımıza girişte temel alınacak sistem olarak belirlendi.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımızdan yapılan açıklamada HES kodu sorgulamasının Öğrenci Bilgi Sistemimize (OBS) öğrencilerimiz tarafından girilen HES kodları ile Sağlık Bakanlığının sisteminden yapılacağı bildirildi. Açıklamanın devamında "Bu nedenle, tüm öğrencilerimizin HES kodlarını OBS’ye girmeleri gerekmektedir. HES kodu sorgulamasına göre durumu riskli olan öğrencilerimiz Üniversitemiz Yerleşke ve Binalarına giriş yapamayacaklardır" ifadeleri yer aldı.

2021-22 akademik yılında üniversitemizde ilk dersine girecek öğrencilerimize 'Hoş geldiniz' diyor, akademik ve idari personelimize ve tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyoruz.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 26 Eylül 2021, Pazar / 3336 defa okundu.