Kütahya’da Aizanoi Kısa Film Festivali Coşkusu

Kütahya Valiliği himayelerinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve DPÜ’nün de paydaşlarından biri olduğu Aizanoi Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

1. Aizanoi Kısa Film Festivali için ödül töreni düzenlendi.

Kütahya Valiliği himayelerinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen ve Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Çavdarhisar Belediyesi, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinema Genel Müdürlüğünün paydaşı olduğu festivalin ilk gününde film gösterimleri, konserler ve ödül töreni düzenlendi.

Aizanoi Antik Kenti'nde düzenlenen etkinliklere Kütahya Vali Vekili Mustafa Güney, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan ve Ahmet Erbaş, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Çavdarhisar Kaymakamı Armağan Yazıcı, Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, protokol üyeleri, festivali düzenleyen Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, akademisyenlerimiz, davetliler ve çok vatandaşlar katıldı.

Festival kapsamında Aizanoi Antik Kenti'ndeki Zeus tapınağının altında protokol üyeleri ve basın için yapılan özel film gösterimi dünyada ilk kez bir antik kent tapınağında düzenlenen film gösterimi olarak kayıtlara geçti. Musa Göçmen Senforock Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserle süren festival, düzenlenen ödül töreniyle devam etti.

Beş kategoride ödüller sahiplerini bulduğu törende seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda En İyi Kurmaca Film Ödülü 'Hem Nefes' adlı filme verildi. En İyi Yerli Belgesel Ödülünü 'Yaylacı', En İyi Yabancı Kısa Film Ödülünü '2030', En İyi Yabancı Belgesel Film Ödülünü 'Survıval and School' Ahmet Uluçay Özel Ödülünü 'Güzel Havalar' ve İzlenmeye Değer Filmler Ödülünü 'Çatlak' isimli filmler kazandı. En İyi Komedyen Ödülü ise Metin Yıldız'ın oldu.

Festivali düzenleyen dernek üyelerinin de ödüllendirildiği töreninin ardından Senforock Senfoni Orkestrası’nın verdiği konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Ağustos 2021, Perşembe / 2791 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler