Aizanoi Kısa Film Festivalinin Etkinlikleri Tamamlandı

Kütahya Valiliği himayelerinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve DPÜ’nün de paydaşlarından biri olduğu Aizanoi Kısa Film Festivali düzenlenen törenle sona erdi.

1. Aizanoi Kısa Film Festivali için kapanış töreni düzenlendi.

Kütahya Valiliği himayelerinde Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen ve Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Çavdarhisar Kaymakamlığı, Çavdarhisar Belediyesi, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinema Genel Müdürlüğünün paydaşı olduğu festival 18-19 Ağustos tarihlerinde yarışmada finale kalan kısa filmlerin çevrim içi ortamda gösterilmesiyle başladı.

20 Ağustos günü Aizanoi Antik Kenti’ne yapılan ödül töreni öncesinde Musa Göçmen Senforock Senfoni Orkestrası’nın konser verdiği festivalde çeşitli kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde En İyi Kurmaca Film Ödülü 'Hem Nefes' adlı filme verildi. En İyi Yerli Belgesel Ödülünü 'Yaylacı', En İyi Yabancı Kısa Film Ödülünü '2030', En İyi Yabancı Belgesel Film Ödülünü 'Survival and School' Ahmet Uluçay Özel Ödülünü 'Güzel Havalar' ve İzlenmeye Değer Filmler Ödülünü 'Çatlak' isimli filmler kazandı. En İyi Komedyen Ödülü ise Metin Yıldız'ın oldu.

FESTİVALDE İKİNCİ GÜNE DPÜ EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı festivalin ikinci gününde Güzel Sanatlar Fakültemizin Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Canan Özkan'ın eşgüdümünde düzenlenen Kütahya’da Sinema başlıklı etkinlikte iki film gösterimi gerçekleştirildi. İkinci gün etkinlikleri Kütahya Valiliği önünde Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filminin gösterimiyle tamamlandı.

Festivalin son gününde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (KSBÜ) ev sahipliğinde Yeşilçam’da Makyaj başlığıyla düzenlenen atölye çalışmasına konuşmacı olarak Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. M. Sevtap Aytuğ katıldı. KSBÜ’de iki de film gösteriminin yapıldığı festival etkinlikleri Kütahya Valiliği önünde finale kalan filmlerin gösteriminin ardından düzenlenen kapanış töreni ile son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Ağustos 2021, Pazartesi / 3332 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler