DPÜ’den 15 Temmuz Ruhu Türkiye Geçilmez Sergisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kütahya Valiliğinin himayesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde 15 Temmuz Ruhu Türkiye Geçilmez başlıklı bir sergi açtı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, 15 Temmuz Ruhu Türkiye Geçilmez Sergisi düzenledi.

Kütahya Valiliğinin himayesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen ve açılışını Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun yaptığı sergide millî birlik ve iradeyi yansıtan, 13 farklı üniversiteden akademisyen ve yüksek lisans öğrencilerinin çalışmaları sunuldu. Afiş, fotoğraf, resim ve resimleme (illüstrasyon) çalışmalarından oluşan karma sergi Kütahya halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Fakültemizin sergi.dpu.edu.tr adresinden ‘Türkiye Geçilmez’ başlığıyla düzenlediği sanal sergisiyle birlikte halkımızın beğenisine sunulan sergi hakkında açıklama yapan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, “Bir milletin bağımsızlığı ve hürriyeti için milli birlik ve beraberliğinin ne kadar önemli olduğu bilinmektedir. Türk tarihi bu tarz mücadelelerle doludur. Dolayısı ile tarihleri farklı olsa da bu vatana kem gözle bakanlar her zaman hüsrana uğramış ve uğramaya mahkûmdurlar. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türk milleti, millî birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe, ‘Türkiye Geçilmez’ sloganı hedefine ulaşmış olacaktır. Her iki sergi ile Türk tarihindeki zaferlere vurgu yapmayı, bu konuda farkındalık oluşturmayı, yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimine karşı millî duruş ve direnişi unutturtmamayı ve bu konuda duyarlılık kazandırmayı, bu direnişi sanat ve tasarımın dilini kullanarak kamuoyuna aktarmayı umuyoruz” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Temmuz 2021, Cuma / 1692 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler