DPÜ Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Mezuniyet Etkinlikleri kapsamındaki ilk törenlerden biri Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültemiz için Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezuniyet etkinlikleri Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültemiz için düzenlenen törenle başladı.

Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Göçmez, Dekanımız Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Nasıf Özkan ve Doç. Dr. Tansel Çetinoğlu, akademik ve idari personellerimiz, öğrencilerimiz ve aileleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Aydın Kayabaşı, şunları söyledi:

İnsan hayatındaki önemli dönüm noktalarından biri de mezuniyetlerdir. Bu mutlu günü bugün burada hep birlikte kutlayacağız. Her başarı ve mutluluğun arkasında çok fazla emek ve fedakârlık bulunmaktadır. Değerli öğretim üyelerimizin ve ailelerimizin destekleri, fedakârlıkları ve sizlerin emekleri ile bu başarıya ulaştınız. Ailelerimize ve öğretim üyelerimize gösterdiği tüm fedakârlıklar için teşekkür etmek istiyorum.

Değerli öğrencilerimiz, Üniversite yaşamını farklı konularda bilgi ve becerilerle tamamladınız. Elde ettiğiniz bu bilgi ve becerileri bireysel hayatınızda ve meslek hayatınızda uygulayacaksınız. Ancak geleceğin değişimlerine karşı da dikkatli olarak yeni bilgi ve beceriler elde etmeniz gerektiğini asla unutmayın.

Başarılı olmak önemli bir unsurdur ancak çalışmadan başarılı olmak çok zordur. Dolayısıyla çalışkan olmayı önemli bir yaşam felsefesi olarak benimsememiz gerekmektedir. Şunu da belirtmeliyim ki, amacımız sadece başarılı olmak olmamalıdır. Başarılı olmak, farklı düşüncelere saygılı olmak, evrenselcilik, demokratiklik, sorumluluk sahibi olma gibi ilkelerin yanında belki de en önemlisi insancıl olma gerekliliğidir. Ne kadar başarılı ve maddi açıdan güçlü olursanız olun insancıllık yoksa elde ettiğiniz başarılar ve maddi güçler hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Ayrıca, son yaşadığımız dönemde sağlık ve sosyalliğin ne kadar önemli olduğunu da anladık. COVID-19 sebebiyle eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemi ile devam ettirildi. Toplantı, mezuniyet, düğün gibi hayatta önem arz eden faaliyetler ertelendi. Çok sayıda insanımızı kaybettik. Dolayısıyla insan yaşamı açısından aslında çok önem vermediğimiz konuların ne kadar önemli olduğunu bu süreçte anlamış olduk.

Değerli öğrencilerimiz, Mezuniyetinizi ve diplomalarınızı tebrik ediyorum. Diplomalarınızın, en güzel kapıların anahtarı olmasını temenni ediyorum. Sizlere güzel gelecekler diliyorum. Gelecekte herhangi bir ihtiyacınız olduğunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Hoşçakalın.

Dekanımızın ardından Fakültemizi birinci sırada bitiren Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü öğrencimiz Alihan Batı, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından bölümlerini ilk üç sırada bitiren öğrencilerimiz sahneye davet edilerek elde ettikleri başarılar Üniversitemiz tarafından ödüllendirildi.

Törenin sonunda mezuniyet belgelerini alan öğrencilerimiz şarkılar ve marşlar eşliğinde keplerini atarak mezuniyetlerini doyasıya kutladılar.

Fakültemizin bölümlerini ilk üç sırada bitiren öğrencileri şu şekilde sıralandı:

FİNANS VE BANKACILIK​ BÖLÜMÜNÜ İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
İsa Özdemir
Sinan Alptekin
Tuğçe Ayva

 

MUHASEBE VE FİNANS YÖNETİMİ BÖLÜMÜNÜ İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
Gülhan Taş
İrem Nur İnan
Ferda Yalçın

 

SİGORTACILIK VE RİSK YÖNETİMİ BÖLÜMÜNÜ İLK ÜÇ SIRADA BİTİREN ÖĞRENCİLER
Alihan Batı
Merve Yormaz
Necati Özdoğan
 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Temmuz 2021, Pazartesi / 1584 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler