DPÜ’de LAV Turkuaz Başarı Ödülleri Töreni

Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün düzenlediği LAV Turkuaz Başarı Ödülleri, Üniversitemizde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Üniversitemizde LAV Turkuaz Başarı Ödül Töreni düzenlendi. 

Lisansüstü Eğitim Enstitümüz tarafından Güzel Sanatlar Fakültemizdeki Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonunda düzenlenen törene Kütahya Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Kütahya Milletvekili Ali Erbaş, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, dekanlarımız, akademik ve idari personellerimiz, tezleri ödüle layık görülen mezunlarımız ile yakınları ve danışman öğretim üyeleri katıldı.

UYSAL: ENSTİTÜLERİN ÜRETTİĞİ BİLGİNİN SAHİBİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ

Etkinlikte ilk sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, etkinliği düzenleyen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Enstitüler bilginin üretildiği yerlerdir. Burada üretilen bilgiyi herkes kullanır. Ancak bilgiyi üreten siz olmazsanız, hep geriden takip eden taraf olursunuz. Bu anlamda lisansüstü eğitim çok önemli. Bilirsiniz marifetler iltifata tabidir. Bu yüzden de başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyor ve onları teşvik ediyoruz. Bu noktada bize yardımcı olan LAV’a da çok teşekkür ediyorum. 

Geride kalan bir buçuk yılda lisansüstü eğitim alan öğrenci sayımızı, genel öğrenci sayımıza oranını %5’ten %17’ye çıkarttık. Peki, bu öğrencilere verilen eğitimin kalitesi açısından neler yaptık? Akademisyenlerimizin alımında YÖK’ün ortaya koyduğu koşulları benimsedik ve hiç özel şart yazmadık. Ülkemizin öncelikli alanlarına uygun araştırma merkezleri kurduk. Bilimsel Araştırma Projelerini ciddi kaynaklar aktararak destekliyoruz. Bunların yanında Uluslararası üniversite olma yolunda, Kamu - Sanayi - Üniversite iş birliğini geliştirme yolunda ilerliyoruz. Germiyan Sokağı’ndaki konakların bir kısmını devraldık ve burayı kültür merkezi yaparak canlandıracağız. Aizanoi kazılarını da devraldık. Bu da çok heyecan verici bir gelişme. Ben lisansüstü eğitimimizin kalitesine katkı sunacak bu etkinliğe katkı sunan LAV’a, Yönetim kurulu Başkanı Rıza Güral Bey’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencilerimize de başarılarla dolu bir kariyer diliyorum.

BARAN: ARAŞTIRMALARIN REEL SEKTÖRLE İLİŞKİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Rektörümüzün ardından söz alan LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, “Eğitim hayat boyu devam ediyor ve öyle de olması gerekiyor. Bugün çok disiplinli çalışmalar ön plana çıkmış durumda. Farklı disiplinleri uzman olduğumuz alanlarla birleştirmek oldukça önemli. Eğitim kurumlarında yapılan araştırmaların reel sektörle ilişkisi çok önemli. Bunu yaptığınızda bu iş ticari modele dönüşüyor. Bu şehirleri ve ülkeleri geliştiriyor ve orta gelir tuzağından çıkış için önemli katkılar sunuyor.

Biz LAV olarak hem şehrimize hem de ülkemize katkıda bulunmak için kendimizi geliştiriyoruz ve dünyanın en büyük beşinci cam üreticisi konumundayız. Teknolojik gelişmelerimizi sürdürürken, arkamıza akademik çalışmaları almamız, yaptığımız işin belgelenmesi ve bir sonraki nesle aktarılması için çok önemli. Bugün burada ödül alan öğrencilerimizin çalışmalarının ülkemize çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Etkinliği düzenleyen enstitümüze ve Rektörümüze teşekkür ediyorum, ödül alan arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyorum.

ERBAŞ: ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİKTE BİR ARAYA GELDİK

Etkinlikte söz alan Milletvekili Ahmet Erbaş ise eğitim sektöründe aktif olarak yer alan biri olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Bu gibi etkinlikleri biz de üniversitemizde düzenliyoruz. Çok güzel bir etkinlik düzenleniyor bugün. Bugün 219 üniversitede 1274 mühendislik bölümü var ve bu bölümlerde matematikten sıfır çeken öğrencilerimiz var. Türkiye pek çok ekonomik sıkıntılar yaşanan 1950’li yıllarda Türk mühendislerle Anıtkabir’i, TBMM içine Halkla İlişkiler binalarını yapmışız. Ama sadece okuduğumuzla kalırsak ilerlememiz mümkün değil.

Ben bu etkinliğe sponsor olan LAV ailesine teşekkür ediyorum. Buna sponsorluk değil de ağabeylik diyelim. Hangi alanda gelişmek istiyorsak içimizde o alanın en büyük kişileri yatmalı. Ben bu etkinlikleri düzenleyen Rektörümüze ve enstitümüze teşekkür ediyorum. Sanayi şehri olma yolunda ilerlerken bir yandan da Evliya Çelebi’nin Hayme Ana’nın konu olduğu lisansüstü çalışmaların da bu şehre ve bu üniversiteye yakışacağına inanıyorum.

ERTEKİN: KAMU - SANAYİ - ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ KÜTAHYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kütahya Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ise katılımcılara hitap ettiği konuşmasında, “Kamu - Sanayi - Üniversite iş birliği Kütahya için çok önemli. Bu çalışmalarla kabuğumuzu kırıp girişimci insanları yetiştireceğiz. Üniversitemiz oldukça gelişti. Rektör Hocamız göreve geldiğinden bu yana üniversitenin şehirle ilişkisi oldukça gelişti ve bunlar meyvelerini vermeye başladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimi almış bir kişi olarak bu eğitimlerin bana çok geniş bir dünya görüşü sunduğunu söylemem gerekiyor. Bugün verilen desteklerin öğrencilerimizin önünü açması anlamında çok önemli olduğuna inanıyorum.

Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler sürdükçe, üniversitenin diğer kurumlarla ilişkileri devam ettiği sürece, bu etkileşimin olumlu sonuçlarını da toplayacağımıza eminim. Ödüle layık bulunan öğrencilerimizi tebrik ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

Etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan kişi ve kurumların temsilcilere hediyelerin sunulduğu tören, hazırladıkları tezleri ödüle layık görülen mezunlarımız ve öğretim üyelerimize ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törende tezleri LAV Turkuaz Başarı Ödülüne layık bulunan öğrencilerimiz ve danışman öğretim üyeleri  için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Nisan 2021, Salı / 2001 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler