Keramika Kuluçka Merkezi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin kurucu ortağı ve en büyük hissedarı olduğu Kütahya Tasarım Teknokent’te Keramika’nın destekleriyle kurulan Kuluçka Merkezi açıldı.

Kütahya Tasarım Teknokent bünyesindeki Keramika Kuluçka Merkezi için açılış töreni düzenledi.

Kütahya Tasarım Teknokent’te düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Prof. Dr. Mustafa Aydın, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Kütahya SMMMO Başkanı Halil Hamzaoğlu, Kütahya Tasarım Teknokent Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ve Keramika Genel Müdürü Emin Yüce katıldı.

Ekim 2020’de Üniversitemiz ile Keramika arasındaki görüşmelerin sonucunda kuruluşu için iş birliği protokolü imzalanan kuluçka merkezi, Üniversite - Sanayi iş birliği projelerinde önemli bir yer tutacak.

YÜCE: KERAMİKA KULUÇKA MERKEZİ KÜTAHYA SANAYİSİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Açılış töreninde bir açıklama yapan Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, Üniversitemizden gelen kuluçka merkezi teklifinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti ve şunları söyledi:

Sayın Rektörümüz ve Teknokent Müdürümüz bizi ziyaretlerinde kuluçka merkezinden söz ettiklerinde, amaçlarının yeni girişimcileri desteklemek ve iş dünyasına nitelikli eleman yetiştirmek olması bizleri çok heyecanlandırdı. Tekliflerini olumlu karşıladık ve hemen çalışmalara başladık. Bu süreçte Keramika ve Teknokent adına görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Keramika Kuluçka Merkezi’nde gelişecek yeni fikirlerin, yeni projelerin iş dünyasına katma değer sağlamasını umuyor, merkezimizin şehrimize ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum. 

ÖZ: YENİ YER ARAYIŞINDAYIZ

Kütahya Tasarım Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, teknokentteki etkinliklere ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

Teknokentimizin bir ofisi dışında tamamı doldu. %100 kapasiteye yaklaşan teknokent, kuluçka ofisiyle birlikte özellikle genç girişimci firmalara da kapılarını açıyor. Gerek Kütahya'ya gerekse bölgeye yeni start up ve unicorn firmalar kazandırma idealiyle yoluna devam eden teknokente iş dünyasının da ilgisi hızla artıyor. 

80 ofislik yeni bina projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelecek yanıtı beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Öz, kapasite sorununu aştıklarını, yeni dönemde katma değerli nitelikli projelere özel önem vereceklerini ifade etti. 

REKTÖR UYSAL: TEKNOKENTİN EKSİKLERİNİ BAŞARILI BİR YÖNETİMLE 6 AYDA GİDERDİK

Törenin katılımcılarını selamlayan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

'Her açıda birçok eksiği var' denilen teknokentimizin artık hiçbir eksiği kalmadı. Başarılı bir yönetimle 6 ay gibi kısa bir sürede çok önemli bir başarı ivmesi yakaladı. Tüm ortaklarımıza ve genel müdürümüze katkıları için çok teşekkür ediyorum. Çok daha başarılı projelere birlikte imza atacağımıza inanıyorum.

VALİ ÇELİK: BİLİM VE AR-GE ÇAĞINDAYIZ

Törende son sözü alan Kütahya Valisi Ali Çelik ise bilim ve Ar-Ge çağında olduğumuzu ifade ederek şunları söyledi:

Bu alanda kendini geliştiren nesiller ve ülkeler ayakta kalacaklar. Gençlere daha fazla inovasyon, daha fazla proje, daha fazla katma değerli işler yapmalarını öneriyorum. 

Açılış töreninin ardından teknokentteki firmaları yerinde ziyaret eden protokol üyeleri, geliştirilen ürünler hakkında bilgiler aldılar. Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Şubat 2021, Çarşamba / 1638 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler