Rektörümüz Uysal’dan YÖK’ün Kararına Destek

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), para karşılığı tez ve ödev hazırlayan ve hazırlatan şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmasına destek verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Yükseköğretim Kurulunun, para karşılığı tez ve ödev hazırlayan ve hazırlatan şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmasına destek verdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"SAHTEKÂRLIK ÜZERİNE KARİYER İNŞA EDİLEMEZ"

Emek ve alın teri kutsaldır. Ona sahip çıkmak her vicdanlı ve inançlı bireyin görevidir. Son aylarda hırsızlığın ve dolandırıcılığın bilim ile aynı cümle içerisinde yer aldığını üzülerek görmekteyiz. Bilim, toplumların gelişmesi ve ilerlemesinin temeli olup bu alanı kirleten, emeğin kutsallığını hiçe sayan kendilerini danışmanlık/tez yazım ofisi olarak adlandıran ve bu kişilere ücret karşılığı tez veya ödev hazırlatan emek hırsızları ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesine zarar vermektedirler. Emek sarf etmeden bilim insanı olabileceğine inanarak kendini kandıran vicdan ve inanç yoksunu bireylerin başta kendileri olmak üzere ülkelerine ve onlara inanan kimselere ihanet ettiği açıkça ortadadır. Dolandırıcılar ve sahtekârların yardımıyla en ufak çaba göstermeden elde edilen sahte başarıların utançları bu kişilerin peşini bırakmayacaktır. Bu bilim sahtekârı  insanların bilime en ufak katkısının olamayacağı gayet açıktır. Tek gayesi bilime katkı sağlamak olan ve bu amaçla ülkesi için gecesini gündüzüne katan akademisyen ve öğrencilerin emeklerinin çalınması ne şekilde olursa olsun hangi şekle bürünürse bürünsün asla kabul edilemez.

Akademinin ve toplumun vicdanını oldukça rahatsız eden bu konuda, bilime adanmış hayatların emeklerine sahip çıkma amacıyla YÖK duruma kayıtsız kalmayıp para karşılığı tez ve ödev hazırlayan, hazırlatan, online sistemler üzerinden kopya girişiminde bulunanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuş, suça ortak olan, üniversiteleri dolandırmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara kamu davası açılmasını talep etmiştir.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak benimsediğimiz ilkeler doğrultusunda emeğin, alın terinin ve çabanın en ufak zerresinin heba edilmemesi gayesiyle çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğimizi ve YÖK’ün almış olduğu kararın destekçisi ve takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Ocak 2021, Cuma / 2334 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler