DPÜ’de Kur’an Kendisini Nasıl Anlatıyor Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kur’an Kendisini Nasıl Anlatıyor başlıklı panel düzenlendi.

DPÜ’de Kur’an Kendisini Nasıl Anlatıyor Paneli gerçekleştirildi.

İslami İlimler Fakültemiz (İİF) ile İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (DİMAM) tarafından çevrim içi olarak ortaklaşa düzenlenen ve İİF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Söylev’in moderatörlük görevini üstlendiği etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın panelle aynı başlığı taşıyan sunumu ile başladı. Prof. Dr. Kâzım Uysal sunumunda “Kur’an kendini taklit edilememesiyle, nazmıyla, okunuşuyla, etki ettiği kitleyle, tesiriyle ve hakikatleriyle kendini anlatıyor” dedi. Balıkların özellikleri üzerinden örnekler veren ve Nahl Suresi 14. ayet ile Fatr Suresi 22. ayeti kaynak gösteren Prof. Dr. Uysal, sözlerini “Balığı insana rızık yapan Rezzak, Kur’an-ı Kerim’i de gönderendir; Hz. Muhammed’i de görevlendirendir” sözleriyle tamamladı.

Uysal’ın ardından İİF öğretim üyemiz Doç. Dr. İlhami Günay Kur’an’ın kendisini hangi kavramlarla isimlendirdiğini açıklayarak başladığı konuşmasında “Kur’an, Cenab-ı Hak’tan Resul-i Ekrem’e hiçbir harici el, dil ona nüfuz etmeden hak olarak indirilmiştir” dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ise Kur’an üzerinden çıkartılan tartışmaların suni gündemler oluşturma çabalarına yönelik tuzak girişimler olduğu ve bu tuzağa dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında Ahirette hesap vermek istemeyenlerin “peygamber efendimizin buyurduğu hakikatleri, peygamber efendimizin gayba dair verdikleri haberleri ve bunların içerisinde (özellikle) hesap verilecek olduğu haberlerini, hiç hoş karşılamayan ve buna asla yanaşmak istemeyen, bunu kabul etmeye kesinlikle yanaşmayan bu insanlar, Kur’an’ın ayetlerinin peygamber efendimiz tarafından uydurulduğu yahut cinler tarafından ilham edildiği” yönünde iddialarda bulunduklarını Kur’an’ın da bu iddialara müteaddit defa cevap verdiğini söyledi.

Son konuşmacı olan İİF Dekanımız Prof. Dr. Ali Çelik konuşmalarında Kur’an’ın ilk muhatabının peygamberimiz olması, Kur’an’nın tebliğ ve beyanın O’nun sünnetiyle gerçekleştiğini ifade ederek Kur’an ve Sünnet bütünlüğüne dikkat çekmiştir. Kendilerini seçkin görüp Kur’an’a ve onun verdiği haberlere inanmak istemeyen ve bu sebeple peygamberimize dil uzatan, kötü yakıştırmalarda bulunanların iddiaları karşısında Kur’an’ın Hz. Peygamberi nasıl anlattığı ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel Rektörümüzün kapanış konuşması ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2020, Çarşamba / 1407 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler