Kütahya Valiliği ve DPÜ Kadına Şiddete Karşı Birleşti

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir Adım da Sen At” konulu uluslararası afiş tasarımı, kısa film ile karikatür yarışması düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Kütahya Valiliği ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi kadına yönelik şiddete karşı sanatın gücünü kullanacak.

Kütahya Valiliğinde düzenlenen imza törenine Valimiz Sayın Ali Çelik ile Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin katıldı. Törende, Vali Çelik ve Rektör Uysal, günümüzün en önemli konularından biri olan kadına yönelik şiddete, sanat ve tasarım yoluyla çözüm aranması için iki kurum arasında iş birliğini ve “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Bir Adım da Sen At” konulu uluslararası afiş tasarımı, kısa film ve karikatür yarışması düzenlenmesini içeren protokolü imzaladı. 

“SANATIN GÜCÜNÜ, TASARIMIN İLETİŞİM DİLİNİ KULLANACAĞIZ”

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek uluslararası yarışmaya ilişkin bilgiler veren Valimiz Sayın Ali Çelik, “Kadına şiddet yalnızca ülkemizin değil tüm dünyanın öncelikli gündem konularından biri. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için topyekûn bir mücadele gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, şiddetin boyutu konusunda bilinçlendirmek için sanatın gücünü ve tasarımın dilini kullanacağız” dedi. 

Ulusal ve uluslararası alandaki tüm bireylerin katılımına açık olacak yarışma, proje internet sitesi ve yazılımıyla tüm görünürlük tasarımlarının tamamlanmasının ardından 29 Ocak 2021’de kamuoyuna ve yarışmacı kitlesine duyurulacak.

Projenin sergileri 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde açılacak. Eserlerden oluşturulacak iki adet kataloğun tasarlanması ve basımı sonrası proje, 30 Aralık 2021 tarihinde tamamlanacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 17 Aralık 2020, Perşembe / 1148 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler