Güzel Sanatlar Fakültemizde Akademik Yükseltme Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görev yapan öğretim üyelerimiz için akademik yükseltme töreni gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültemizde akademik yükseltme töreni düzenlendi.

Ahmet Yakupoğlu Amfisinde düzenlenen törenle ilgili Güzel Sanatlar Fakültemizden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Kuruluşunun 20. yılında Güzel Sanatlar Fakültemiz, akademik personel gücünü, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve yönetiminin adil yaklaşımıyla, arttırarak devam ettirmektedir. Fakültemiz yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 6 akademisyenin yükseltilme alması, 3 akademisyenin ise ilk defa atanmasıyla eskisinden çok daha güçlü bir konuma gelmiştir. 

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas, Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin ve öğretim üyelerimiz katıldı.

Törende konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, Fakültemizin tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde 2020 yılı içerisinde öngördüğü birçok etkinlik ve çalışmayı başarıyla tamamladığını ve önümüzdeki yıl için ise çalışmaların devam ettiğini belirtti. Fakültemiz yönetimi ve personelinin içerisinde bulunduğu ulusal ve uluslararası projeler hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Levent Mercin, ‘Üniversitemiz ve Fakültemiz personelinin, ‘Acaba bizim kadro verilecek mi? Verilecekse ne zaman verilecek’ kaygısını üzerinden attığını, çünkü artık kadro hak edildiği zaman mutlaka verileceğini bildiğini söyledi. Şeffaf olan atama ölçütlerini sağlayan her akademisyenin zamanı geldiğinde kadrosunu alarak hiçbir kaygı taşımadan işine ve öğrencilerine odaklanarak, eğitimin kaliteli olmasına ve üretime odaklandığını belirten Prof. Dr. Mercin, bu yüzden başta Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal olmak üzere birlikte çalıştığı yönetimine hassaten teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, akademik kadroların bekletilmeden hak sahiplerine verilmesinin insanî bir görev olduğunu belirterek akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerimizi kutlayıp başarılarının devamını diledi. Güzel Sanatlar Fakültesi ile iftihar ettiklerini belirten Prof. Dr. Uysal, Güzel Sanatlar Fakültemizin hep ilkleri yaptığını, bundan sonra da bu atamalarla daha güçlü bir şekilde yeni ilkleri yerine getireceğine inandığını ifade etti. Törende akademik yükseltme hakkı elde eden öğretim üyelerimize cübbeleri Rektörümüz tarafından giydirildi. 

Rektör Uysal, önceki yıllarda kadro alan ancak cübbe giymemiş olan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin’e de cübbesini giydirdi. Törende duygusal anların yaşanmasına neden olan bu durum ile ilgili anıların da aktarıldığı tören, öğretim üyelerimize günün anısına hediye sunulması ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Kasım 2020, Cumartesi / 1322 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler