DPÜ TÖMER Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Hatay’da Ekim ayında meydana gelen orman yangınlarının yaralarını sarmak için Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesindeki fidan dikim sahasına TÖMER öğrencileri tarafından yüzlerce fidan dikildi.

Farklı ülkelerden Türkiye burslusu olarak veya özel başvuru ile Kütahya'ya gelen ve TÖMER’de Türkçe öğrenen öğrencilerimiz, Evliya Çelebi Yerleşkemizde yüzlerce fidanı toprakla buluşturarak can suyu verdi.

Etkinliğe 53 ülke öğrencilerinin yanı sıra, üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Atilla Batur, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şahmurat Arık, Tömer Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Uslu, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ile akademik ve idari personelimiz de katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, üniversitede 3 bine yakın uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü, öğrencilerimizi çok önemsediklerini, düzenledikleri fidan dikimi etkinliğiyle de birlik beraberlik tohumlarını ekmeyi amaçladıklarını dile getirerek şunları söyledi:

Bu öğrencilerimizin üniversitelerimizde okumasıyla sadece eğitim öğretim değil, aynı zamanda kardeşlik, birlik, beraberlik tohumlarını ekmek ve dünyanın farklı yerlerinde gönüllü elçiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Dil merkezimizde Türkçe öğrenen 28 ülkeden öğrencimiz var. Üniversitemizde ise 53 ülkeden uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Bugün burada bu öğrencilerimiz adına, onlarla fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Biz buraya sadece fidan değil, aynı zamanda sevgi, muhabbet ve kardeşlik dikiyoruz. İnanıyorum ki bu öğrencilerimiz diktikleri fidanlar sayesinde kendilerini daha çok buraya ait hissedecekler, bu topraklara daha çok bağlı olacaklar.

Uysal, etkinliğe destek veren Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin'e de teşekkürlerini sundu.

Etkinlik sonunda öğrencilerimiz kendi ülke bayraklarının da yer aldığı fidanın yanında bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İLGİLİ HABERLER

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 14 Kasım 2020, Cumartesi / 2219 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler