DPÜ’de Uzaktan Eğitimde Kalite Güvencesi Çalışmaları Sürüyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü, Prof. Dr. Mustafa Aydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda uzaktan ve karma eğitimi tüm yönleriyle ele aldı.

DPÜ Kalite Koordinatörlüğü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın başkanlığında toplandı.

Yükseköğretim kurumlarının Covid-19 salgınıyla birlikte hayata geçirdikleri uzaktan/karma eğitim uygulamalarına ilişkin kalite güvencesi süreçlerinin değerlendirilmesine yönelik Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “Uzaktan Eğitimde Kalite Güvencesi Ölçütleri ve Değerlendirme” çalışmaları kapsamında çevrim içi olarak düzenlenen toplantıya Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kalite Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Özgür Saygın, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gökçe Akpolat, Gönül Baş, Ebru Yeni, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Doğan Aydın ve müdür yardımcılarımız Öğr. Gör. M. Seçkin Bacak, Öğr. Gör. Ferzende Tekçe ve Öğr. Gör. Şahin Sağlam ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Sülbiye Umurhan katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Mustafa Aydın, kalite süreçlerine yönelik olarak Mart ayından bu yana uzaktan eğitimde üniversitemizin önemli mesafeler kat ettiğini belirterek “YÖKAK ve Üniversitemiz hedefleri doğrultusunda daha iyi bir uzaktan eğitim verme ve her bir öğrenciye ulaşabilme hedefiyle çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçenlere gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve kendilerine duyduğu memnuniyeti ifade ediyorum” dedi. Toplantı Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Saygın’ın değerlendirmeleri ve bir sonraki toplantı gününe ilişkin ifadeleri ile tamamlandı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Üniversitemizde uzaktan ve karma eğitim uygulamalarına ilişkin kalite güvencesi süreçlerine yönelik yoğun bir mesai harcanıyor. Covid-19 pandemisi sürecinde uzaktan/karma eğitim uygulamalarını konu alan 2020 Uzaktan Eğitimde Kalite Güvencesi Ölçütleri ve Değerlendirme Raporu’nu hazırlamak üzere Kalite Koordinatörlüğünce bir dizi toplantı düzenleniyor. Bu düzenlediğimiz üçüncü toplantıydı. Bu toplantıda uzaktan ve karma eğitim tüm yönleriyle tartışıldı ve yapılacaklar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu” ifadelerini kullandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Kasım 2020, Salı / 2497 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler