DPÜ’den Covid-19’la Mücadelede Önemli İş Birliği Adımı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İleri Teknolojiler Merkezinin (DPÜ İLTEM) Moleküler Biyoteknoloji ve Epigenetik Laboratuvarında bulunan Kantitatif PCR analiz cihazı, sağlık personelimizin salgınla mücadelesine katkı sunulması amacıyla Covid-19 salgını sona erene kadar KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kullanımına verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesine ait Kantitatif PCR analiz cihazı, Covid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın kullanımına sunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın isteği üzerine cihazın KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kullanımına sunulması için çalışmalara başlayan DPÜ İleri Teknolojiler Merkezi, Moleküler Biyoteknoloji ve Epigenetik Laboratuvarında bulunan cihazın Covid-19 ile mücadele kapsamında hastane tarafından kullanılması için gerekli yasal süreci tamamladı.

Aynı anda 96 test gerçekleştirebilen ve günlük test kapasitesi binin üzerinde olan gelişmiş Q-PCR teknolojisine sahip Kantitatif PCR analiz cihazımızla ilgili Kütahya'nın iki büyük kamu kurumunun iş birliği özellikle Kütahya halkının ve toplumun sağlığına önemli katkı sunacak.  Bunun yanında salgının ilk gününden bu yana fedakarca çalışan sağlık personelimizin iş yükününde hafifletilmesine yardımcı olacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Kâzım Uysal, Covid-19 ile mücadele kapsamında kurumlar arası yapılacak her türlü yardımlaşma için hazır bulunduğunu ve Kütahya halkı için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Uysal, atılan bu adımın Kütahya ve milletimiz için hayırlı olmasını dileyerek başta DPÜ İLTEM'de görev yapan akademik ve idari personellerimiz olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Eylül 2020, Cuma / 2215 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler